Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jan Erik «Jannik» Iversen

Mener torpedoen finner på «drapsbestilling»

Oslo tingrett mener Jan Erik «Jannik» Iversen løy da han hevdet Røkke ønsket å «fjerne» Christer Tromsdal.

DØMT: Jan Erik «Jannik» Iversen ble i dag dømt til 20 måneders fengsel. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
DØMT: Jan Erik «Jannik» Iversen ble i dag dømt til 20 måneders fengsel. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Torpedoen Jan Erik «Jannik» Iversen ble i dag dømt til fengsel i 20 måneder i utpressingssaken der Kjell Inge Røkke sto som fornærmet.

Retten trodde på Røkkes versjon av saken og dømte Iversen. Fengselsstraffen ble satt to måneder lavere enn påtalemyndighetens påstand.

DØMT: Jan Erik «Jannik» Iversen ble i dag dømt til 20 måneders fengsel for forsøk på pengeutpressing av Kjell Inge Røkke. Han vil ikke snakke med Dagbladet etter at han har motatt dommen. Video: Kristoffer Løkås. Reporter: Sindre Meldalen, Dagbladet TV Vis mer

- 100 000 kroner

Under rettssaken mot Iversen hevdet han at han ble tilbudet 100 millioner kroner av Røkke for å «fjerne» Christer Tromsdal. Under sin frie forklaring i retten smalt Iversen ned påstanden.

- Jeg må begynne fra år 2000, sa Iversen.

RØKKE: Dagbladets Trym Mogen og Sindre Meldalen snakker om dag tre i tingretten rundt Røkke-saken. Foto: Bjrøn Langsem. Vis mer

- Da møtte jeg Røkke på Aker Brygge. Da sa han at han ikke hadde det helt bra og at det var noen lydopptak som var på avveie som han var bekymret for.

Den dømte finansakrobaten Christer Tromsdal skal ha hatt tilknytning til båndene. Tromsdal ble i 2004 skutt i beinet av Iversen etter å ha lånt penger av torpedoen.

- Jeg hadde et møte med ham og fikk det og ga det til Røkke.

Iversen sier han møtte Røkke dagen etter og at milliardæren da var forbannet.

- Han sa han hadde betalt 100 000 kroner for båndet og at han ville betale tusen ganger så mye for å få «fjernet Tromsdal», hevdet Iversen.

- Oppkonstruert

Retten avfeier påstanden som ren løgn.

I dommen konkluderer Oslo tingrett at det ikke er bevist at Røkke har forklart seg uriktig om dette.

«... det er under enhver omstendighet ingenting som underbygger tiltaltes (Iversen) påstander om at fornærmede (Røkke) har gitt ham i oppdrag å drepe Christer Tromsdal.»

Retten viser til at Tromsdal ble skutt i kneet den 7. desember 2004, og at Iversen ble senere dømt for dette forholdet i en tilståelsessak i 2006.

Retten konkluderer: - Tiltaltes forklaring på dette punktet fremstår således som oppkonstruert og helt uten troverdighet, skriver Oslo tingrett.

Også det påståtte målet - Christer Tromdal - feide vekk påstanden som løgn. I et intervju med Dagbladet i forkant av sin egen vitneforklaring i retten avslo han det som «en Dondald Duck-historie».

- Jeg har ingen grunn til å tro at Kjell Inge Røkke skal ha ønsket å ta livet av meg. Jeg har ingen ønsker om å gå i strupen på Røkke. Vi har felles forretningsforbindelser, og ellers felles kjente. Jeg har ikke noe inntrykk av at Røkke vil meg noe vondt, sier Christer Tromsdal.

I retten gjentok Tromsdal påstanden som «vås». Røkke selv fikk spørsmål om påstanden i retten:

- Absurd. Forbi absurd, sa Røkke.

Kaja de Vibe Malling sier til Dagbladet i dag at Iversen ikke ønsker å uttale seg om dommen til Dagbladet

- Røkke ser dommen som sterk og klar støtte til sin forklaring, og noterer seg at de påstander som ble fremsatt gjennom deler av media regnes som oppkonstruerte og en del av en utpressingsplan fra det retten kaller trolig to personer. Røkke legger seg eller ikke opp i straffesaken eller straffen da det ikke er hans bord, skriver Røkkes advokat, John Christian Elden, i en tekstemelding til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media