Mener treningskjeder lurer kundene

Både Elixia og SATS driver villedende markedsføring, mener Forbrukerombudet.

LØP OG KJØP: En iPod shuffle, på bildet ser du en gammel modell, er blant lokkegavene treningskjeden SATS markedsfører seg med. Prislappen for å trene er derimot en helt annen. Foto: AFP/JUNG YEON-JE/SCANPIX
LØP OG KJØP: En iPod shuffle, på bildet ser du en gammel modell, er blant lokkegavene treningskjeden SATS markedsfører seg med. Prislappen for å trene er derimot en helt annen. Foto: AFP/JUNG YEON-JE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I kampen om å kapre nye kunder, driver både Elixia og SATS villedende markedsføring, mener Forbrukerombudet. SATS innrømmer feil, men bedyrer at de ikke har forsøkt å lure noen.

Ombudet reagerer på at kjedene ikke gir korrekte opplysninger om priser og bindingstid i sine reklamekampanjer. SATS retter for eksempel all oppmerksomhet mot gratis iPod eller pulsklokke. Hva treningsiveren din vil koste og at du binder deg for tolv måneder, framgår ikke av kampanjen.— Vi ser alvorlig på markedsføring som kan lure forbrukerne til å inngå treningsavtaler på feil premisser, sier seksjonssjef Bente Øverli.— En glipp Informasjonsdirektør Anders Hall Grøterud i SATS sier treningskjeden ikke har hatt til hensikt å lure folk, men innrømmer at det har skjedd en glipp.

— Å opplyse om betingelser for kjøp er en selvfølge for oss i SATS, og det har vi gjort systematisk i alle år. Vi har også gjort det på alt trykt materiell, boards og andre annonser, men det har skjedd en glipp på webmateriellet. Her har Forbrukerombudet rett. Den feilen er vår og den retter vi opp nå, sier Grøterud til NTB.Også Elixia får kritikk for sin markedsføring. Elixia lokket ifølge Forbrukerombudet kunder som meldte seg inn 3. januar med null binding og månedspris på 99 kroner i både januar og februar. Ombudet mener dette må forstås slik at man ikke blir bundet til en avtale ut over februar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer