Donald Trump

Mener Trump burde få Nobels Fredspris

Sør-Koreas president hyller Trump etter historisk møte.

- NOBEL: Den amerikanske presidenten Donald Trump skulle snakke om USAs forhandlinger med Nord-Korea, da publikum plutselig begynte å avbryte talen hans. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Om noen skal vinne Nobelprisen for å ha løst atomkrisen i Nord-Korea, burde det bli Donald Trump, sier den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in ifølge Washington Post.

Sitatet hans kom som en reaksjon på en uttalelse hvor flere mente at Moon selv burde få fredsprisen etter det historiske møtet med Kim Jong-Un.

Denne kommentaren har også Trumps tilhengere i USA fått med seg, da hele forsamlingen begynte å rope «Nobel» under en samling i Michigan.

Burde få fredspris

Moon har ikke lagt skjul på sin begeistring for den amerikanske presidenten, og gir ham den fulle æren for den dialogen som nå har oppstått mellom Nord- og Sør-Korea.

Det historiske møtet mellom de to koreanske presidentene ble avsluttet med en felles erklæring om at de skulle avslutte den koreanske krigen, og jobbe mot et land helt uten atomvåpen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Lee Hee-ho, enken til den tidligere Sør-koreanske presidenten Kim Dae-jung sendte en sms til Moon etter møtet hvor hun gratulerte ham, og foreslo samtidig at han burde nomineres til årets fredspris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer