Donald Trump

Mener Trump burde få Nobels Fredspris

Sør-Koreas president hyller Trump etter historisk møte.

- NOBEL: Den amerikanske presidenten Donald Trump skulle snakke om USAs forhandlinger med Nord-Korea, da publikum plutselig begynte å avbryte talen hans. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Om noen skal vinne Nobelprisen for å ha løst atomkrisen i Nord-Korea, burde det bli Donald Trump, sier den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in ifølge Washington Post.

Sitatet hans kom som en reaksjon på en uttalelse hvor flere mente at Moon selv burde få fredsprisen etter det historiske møtet med Kim Jong-Un.

Denne kommentaren har også Trumps tilhengere i USA fått med seg, da hele forsamlingen begynte å rope «Nobel» under en samling i Michigan.

Burde få fredspris

Moon har ikke lagt skjul på sin begeistring for den amerikanske presidenten, og gir ham den fulle æren for den dialogen som nå har oppstått mellom Nord- og Sør-Korea.

Det historiske møtet mellom de to koreanske presidentene ble avsluttet med en felles erklæring om at de skulle avslutte den koreanske krigen, og jobbe mot et land helt uten atomvåpen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Historisk møte: Det var historisk da Kim Jong-un og Moon Jae-in møttes. Foto: NTB Scanpix
Historisk møte: Det var historisk da Kim Jong-un og Moon Jae-in møttes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lee Hee-ho, enken til den tidligere Sør-koreanske presidenten Kim Dae-jung sendte en sms til Moon etter møtet hvor hun gratulerte ham, og foreslo samtidig at han burde nomineres til årets fredspris.

I 2000 vant hennes ektemann Nobels fredspris for sitt arbeid med samarbeidet mellom de to landene. Denne prisen ble imidlertid kritisert i ettertid, da det viste seg at Kim Dae-jung hadde betalt Kim Jong II 500 millioner dollar for å delta på møtet.

Hyller Trump

Moon fortalte sine kollegaer om meldingen han fikk under et møte på mandag, og la samtidig til at det var Trump som burde vinne fredsprisen. Denne kommentaren ble gjentatt i lokale medier, og deretter bekreftet av Sør-Koreas myndigheter.

Nye meningsmålinger i Sør-Korea viser også at befolkningen er mer positive til Moon etter møtet med den Kim Jong-un. Faktisk svarte hele 70 prosent av befolkningen at de var positivt innstilt til presidenten.

På en samling Donald Trump hadde i Michigan 28. april, ble presidenten avbrutt i en tale da tilskuerne begynte å rope «Nobel! Nobel!».

- Det er veldig fint av dere. Takk. Jeg vil bare få jobben gjort, svarte presidenten fra talerstolen.

Han tok også æren for å ha fått Nord-Korea med på forhandlingene.

- En av organisasjonene som driver med falske nyheter spurte hva Trump hadde å gjøre med samtalene i Nord-Korea. Jeg skal fortelle deg hva jeg hadde med det å gjøre. Hva med absolutt alt?, fortsatte han.

I januar, da Kim Jong-un sa han var villig til å snakke med Sør-Korea, skrev Trump en tweet der han sa at dette var fordi han som president hadde vært sterk, og villig til å denne styrken mot Nord-Korea.

AVVIST: Donald Trump prøvde forgjeves å ta hånda til kona Melania Trump tirsdag. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer