Mener Trump ikke har forstått alvoret

Hadde ikke Trump-leiren gitt feilaktige opplysninger om sine Russland-møter, hadde heller ikke møtene blitt en hodepine for presidenten, mener norske USA-kjennere.

FELLESNEVNEREN: Den konkrete kontakten mellom Trump-leiren og Russland som har vært mest kontroversiell, har flere ting til felles. Én av fellesnevnerne, er denne mannen: Russlands ambassadør til USA, Sergej Kisljak. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
FELLESNEVNEREN: Den konkrete kontakten mellom Trump-leiren og Russland som har vært mest kontroversiell, har flere ting til felles. Én av fellesnevnerne, er denne mannen: Russlands ambassadør til USA, Sergej Kisljak. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Dagbladet): Helt siden Donald Trump avla presidenteden 20. januar, har det kommet flere avsløringer om Trump-leirens befatning med russiske tjenestepersoner.

De mest konkrete saken har flere ting til felles:

  • Kontakten skjedde enten i valgkampen eller i overgangsperioden fra Trump vant valget i november til han ble president i januar.
  • Kontakten var mellom medlemmer av presidentens apparat og Russlands ambassadør til USA, Sergej Kisljak.
  • Kontakten ble ikke offentliggjort og da den ble avslørt, ga Trump-leiren feilaktige opplysninger om møtene, innholdet i dem eller om møtene i det hele tatt hadde funnet sted.

Og det er sistnevnte punkt som har skapt en russisk hodepine for Trump.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer