Mener Trump sjikanerer Greta

Statsminister Erna Solberg mener USAs president, Donald Trump, sjikanerer den svenske klimaktivisten Greta Thunberg (16).

TRUMP: Statsminister Erna Solberg mener USAs president, Donald Trump, sjikanerer den svenske klimaktivisten Greta Thunberg (16). Video/reporter: Vegard Kvaale / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Greta Thunberg ble en hovedperson i FN da hun holdt en svært følelsesladd tale under klimatoppmøtet mandag. Med tårer i øynene og dirrende stemme ga hun verdenslederne det glatte lag for at de ikke gjorde nok for klimaet.

Trump har tidligere beskrevet fenomenet menneskeskapte klimaendringer som en «bløff» diktet opp av Kina. Etter talen til Thunberg, tvitret Trump et videoklipp fra talen og skrev:

- Hun ser ut som ei veldig lykkelig, ung jente som ser fram til en lys og vidunderlig framtid. Så hyggelig å se! skrev USAs president på et vis de fleste tolker som sarkastisk.

Selv gjør Thunberg Trumps sine ord til sine egne. Tirsdag oppdaterte hun biografien på twitter-kontoen sin. Der står det at Greta Thunberg er «ei veldig lykkelig, ung jente som ser fram til ei lys og vidunderlig framtid».

- La være å sjikanere

Mange har imidlertid reagert kraftig på at verdens mektigste mann ser ut til å latterliggjøre ei 16 år gammel jente. Også statsminister Erna Solberg reagerer kraftig.

- Jeg synes alle politiske aktører bør la være å sjikanere folk som har sterke meninger, sier Solberg på spørsmål fra Dagbladet og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer