Mener unge jenter er rekruttert til kokainsmugling

Varetektsfengsling for 24-årig teologistudent med antatt «overordnet rolle».

DOBBEL BUNN:  De 22,5 kiloene med kokain som ble funnet i bunnen av flere Adidas-bager de tre norske jentene hadde med seg, har en antatt gateverdi på 40-50 millioner kroner. Politiet tror hovedmennene har rekruttert unge jenter til kokainsmugling. Foto: Boliviansk politi
DOBBEL BUNN: De 22,5 kiloene med kokain som ble funnet i bunnen av flere Adidas-bager de tre norske jentene hadde med seg, har en antatt gateverdi på 40-50 millioner kroner. Politiet tror hovedmennene har rekruttert unge jenter til kokainsmugling. Foto: Boliviansk politi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| Politiet i Oslo mener et nettverk har rekruttert unge kvinner til å smugle kokain inn i landet.

— Fellesnevneren for saken er at jentene er ganske unge, er i en sårbar situasjon og uten fast arbeid. De er studenter eller skoleelever som kjører en viss partystil, som treffer hverandre mye ute, men som også kjenner hverandre via samme nettverk, sier politioverbetjent Øyvind Nordgaren i seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til NTB.

Aftenposten.no skriver at kvinnene skal ha fått tilbud om en engangssum på 20.000 kroner for en tur. I tillegg har de fått hotell, lommepenger og flybilletter. Turene har vært kombinert med ferietur, de reiser ofte to og to, enkelte ganger tre sammen, opplyser Nordgaren til Aftenpostens nettutgave.

Startet i SverigeI alt er seks personer siktet i saken, som startet med to pågripelser på Arlanda utenfor Stockholm i fjor. — To kvinner på 21 og 27 år ble kontrollert av svensk tollvesen, og det ble avdekket i overkant 6 kilo kokain som uten tvil var ment for det norske markedet, sier Nordgaren til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer