Mener USA splittes i seks stater innen 2011

Obama erklærer unntakstilstand, stormakta kollapser - og Alaska faller under russisk kontroll.

NÅ ER DET LIKE FØR: Raset på børsen og et fallende bruttonasjonalprodukt er klare indikasjoner på at supermaktas endelikt er innen rekkevidde, mener den russiske statsviteren Igor Panarin. Foto: MISHA JAPARDZE / AP / SCANPIX
NÅ ER DET LIKE FØR: Raset på børsen og et fallende bruttonasjonalprodukt er klare indikasjoner på at supermaktas endelikt er innen rekkevidde, mener den russiske statsviteren Igor Panarin. Foto: MISHA JAPARDZE / AP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): USA vil etter all sannsynlighet kollapse innen 2011. Det mener russiske Igor Panarin.

Panarin er ingen hvem-som-helst. Han er professor i statsvitenskap, arbeider som dekan ved det russiske utenriksdepartementet, og står blant annet ansvarlig for opplæringa av kommende russiske diplomater.

Og det han lærer bort? At stormakta USA - slik vi kjenner den - kommer til å gå over i historien fortere enn vi aner. Mer presist hevder Panarin at Obamas rike vil bli splittet i seks stater - og at Kina og moderlandet Russland vil overta som selve ryggraden i en ny verdensorden, melder nyhetsbyrået Associated Press.Videre mener Panarin at Alaska vil falle tilbake under russisk kontroll.

Moralsk forfallDekanen gjorde rede for sitt syn under en forelesning for studenter, professorer, diplomater og internasjonal presse i Moskva tirsdag formiddag. Panarin understreket at han har spådd USAs undergang i et tiår, men at den siste tidas finanskrise - og det han omtalte som «sosiale og kulturelle fenomener» - nå gjorde ham i stand til å peke på en dato for supermaktas endelikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer