Nicaraguas politisjef i eksklusivt intervju med Dagbladet:

Mener USA står bak opprøret i landet hans

I dette eksklusive intervjuet avviser politisjef Francisco Díaz i Nicaragua anklager om drap, nepotisme og politiske fanger.

SVARER PÅ ANKLAGER: Nicaraguas politisjef Francisco Díaz møtte Dagbladet i et eksklusivt intervju, hvor han avslører at en sivil og bevæpnet «mobb» som har gått til angrep på demonstranter i landet, er et lovlig og frivillig politi. Video: Henning Lillegård, Reporter: Halldor Hustadnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MANAGUA, Nicaragua (Dagbladet): Nicaraguas politisjef Francisco Díaz hilser alvorlig før han setter seg i en skinnstol ved et blankpusset møtebord i kommandorommet på Plaza del Sol.

Herfra styrer han operasjonene mot demonstranter og opprørere som siden april i fjor har krevd president Daniel Ortegas avgang.

- Terrorister, sier Díaz om mange av dem som nå sitter fengslet.

- Begikk forbrytelser

FNs eksperter bruker like hardt skyts mot politistyrkene Díaz styrer.

«Uproporsjonal maktbruk», «utenomrettslige drap», «kriminalisering» av sosiale ledere, er noen av anklagene i en FN-rapport fra august. Francisco Díaz avviser alt.

Da Dagbladet møtte ham 30. november satt mange av lederne fra vårens og sommerens opprør fengslet - hvis de ikke hadde gått under jorda eller var blant de over 30000 som har flyktet til nabolandet Costa Rica.

Menneskerettighetsorganisasjoner oppgir tallet på politiske fanger til mellom 300 og 600. Det avviser Francisco Díaz.

- De begikk forbrytelser, sier politisjefen om dem som er fengslet, og ramser opp: Drap, utpressing, bortføringer. - Vi har ikke politiske fanger, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer