Corona

Mener utbrudd kan skyldes feriefolket

Statsminister Erna Solberg stenger grensene for mange arbeidsinnvandrere - men sier utbruddene av den britiske varianten ikke med sikkerhet kan knyttes til arbeidsinnvandring.

Statsminister Erna Solberg (H) sier på en pressekonferanse at fra midnatt, natt til fredag 29. januar, innføres de strengeste innreisereglene siden 12. mars. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kveld varslet regjeringen de strengeste innreiserestriksjonene siden 12. mars.

Personer som ivaretar samfunnskritiske funksjoner, personer som driver med vare- og persontransport og helsepersonell fra Sverige og Finland som arbeider i norsk helse- og omsorgstjeneste er blant gruppene som gis unntak fra reglene.

- Dette sikrer at kritiske varer og tjenester kommer inn til Norge. Men det betyr at mange arbeidsinnvandrere ikke kan komme de neste ukene, sa statsminister Erna Solberg (H) under onsdagens pressekonferanse.

- Folk på juleferie

Solberg slår imidlertid fast at utbruddene av den britiske mutasjonen i Norge ikke med sikkerhet kan knyttes til arbeidsinnvandring.

- Har innreiserestriksjonene vært for slappe hittil, og kunne noen av de utbruddene vi ser nå vært unngått hvis de hadde kommet tidligere?

- Nå vet vi ikke helt kilden på de utbruddene vi har sett. Når personer som kom, opprinnelig kom til Norge, og om det var arbeidsinnvandring, eller om det var folk som kom hjem på ferie til jul. Det vet vi ikke, sier Solberg til Dagbladet etter onsdagens pressekonferanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer