Mener utsendt familie kan bli utsatt for tortur i Russland

Helsingforskomiteen mener flere av de tsjetsjenske familiene som ble sendt ut av Norge i dag, kan være i stor fare.

- KAN BLI UTSATT FOR TORTUR: Den norske Helsingforskomité reagerer sterkt på dagens utsendelse av flere tsjetsjenske familier de mener kan være i stor fare. Foto: Sara Johannessen / Scanpix
- KAN BLI UTSATT FOR TORTUR: Den norske Helsingforskomité reagerer sterkt på dagens utsendelse av flere tsjetsjenske familier de mener kan være i stor fare. Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske Helsingforskomité reagerer sterkt på dagens utsendelse av flere tsjetsjenske familier de mener kan være i stor fare.

Politiets utlendingsenhet (PU) gikk i går og i natt til pågripelse av flere tsjetsjenske barnefamilier og enkeltpersoner flere steder i Norge.

- Vi er generelt kritisk til tvangsutsendelse, og mener behandlingen av folk fra Nord-Kaukasus generelt er for dårlig. Vi sier ikke at alle bør få asyl, men det finnes enkelte svært såbare grupper av mennesker som blir utsatt for forfølgelse i hjemlandet som bør få asyl, sier Inna Sangadzhieva ved Den norske Helsingforskomité til Dagbladet.

- Dette kan være snakk om tidligere opprørere, slektninger av disse, journalister, forkjempere, fortsetter hun.

Tortur Hun bekrefter at de frykter at noen av de som nå sitter på flyet på vei til Russland kan bli utsatt for tortur når de kommer fram.

- Vi kjenner bare til en av familiene, og vi vet at denne familien kan være utsatt. Dette er en mor og fire barn, mens faren har flyktet. Denne familien kan være utsatt for fare, og det er vanlig at familiemedlemmer blir pålagt skyld for det andre i familien har gjort, sier Sangadzhieva.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer