Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Mener utsiktene for et bedre amerikansk-russisk forhold nå er drastisk forverret

Med 59 kryssermissiler har USAs president Donald Trump meldt seg på i den syriske konflikten. Og karret til seg en plass ved det storpolitiske forhandlingsbordet.

NØDVENDIG: - Angrepet mot Syria var nødvendig for vår nasjonale sikkerhet, sa Trump i en tv-overført tale i natt. Foto: NTB Scanpix
NØDVENDIG: - Angrepet mot Syria var nødvendig for vår nasjonale sikkerhet, sa Trump i en tv-overført tale i natt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er et signal til omverdenen. «Russland er kanskje aktive her, men vi er sterkest», er budskapet fra USAs president Donald Trump.

Det sier Thomas Slensvik, orlogskaptein og hovedlærer ved Forsvarets høgskole, om USAs rakettangrep på den syriske flybasen Shayrat natt til fredag. Angrepet var et svar på det syriske regimets angivelige kjemiske angrep mot sivile syrere i Khan Sheikhoun i provinsen Idlib. Minst 86 personer ble drept.

Med 59 Tomahawk kryssermissiler har Trump meldt seg på i den kaotiske syriske konflikten og vist nok styrke til å få en plass ved det storpolitiske forhandlingsbordet.

59 kryssermissiler er trolig flere missiler enn det Russland har avfyrt mot mål i Syria helt siden Russland meldte seg på i krigen i september 2015, ifølge Slensvik.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?