BLE VARSLET OM: Kommunestyrepolitiker for Ap i Tromsø, Svenn Arne Nielsen, meldte fra opplysninger han hadde fått om Roger Ingebrigtsen tidlig i 2011. Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
BLE VARSLET OM: Kommunestyrepolitiker for Ap i Tromsø, Svenn Arne Nielsen, meldte fra opplysninger han hadde fått om Roger Ingebrigtsen tidlig i 2011. Foto: Torgrim Rath Olsen / NordlysVis mer

Mener varslingen ikke var «tung bekymringsmelding»

Samtidig sier tidligere leder av nominasjonskomiteen i Troms Ap at hun slo seg til ro med at partikollega sa han selv ville varsle fylkesleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Til Dagbladet i dag sier kommunestyrepolitiker for Ap i Tromsø, Svenn Arne Nielsen, at han mottok urovekkende opplysninger om Roger Ingebrigtsen høsten 2010. På et partiarrangement hadde han en samtale med to kvinnelige kolleger, som var opprørt over Ingebrigtsen.

Dette skjedde samtidig som nominasjonen til kommunevalget i 2011, og Nielsen kontaktet Troms Ap's leder av nominasjonskomiteen, Oddny Aleksadersen.

- Jeg følte jeg måtte gå videre med dette, og jeg fortalte om det jeg hadde hørt. Jeg sa det var bekymringsfullt, og ei tikkende bombe. Vi hadde bare en kort samtale, og hva hun gjorde videre vet jeg ikke.

Overfor Dagbladet bekrefter Oddny Aleksadersen at Nielsen varslet henne om opplysninger han hadde hørt om Roger Ingebrigtsen, men hun kjenner seg ikke igjen i Nielsens versjon av varslingen.

- Genrell karakter - Det er riktig at han kom til meg og fortalte at han hadde hørt ting om Roger Ingebrigtsen, men jeg oppfattet ikke dette på samme måte som han må har gjort. Overfor meg brukte han ikke begrepet «tikkende bombe». Opplysningene var av veldig generell karakter, og det var heller ikke av en sånn karakter at jeg tenkte jeg måtte ta det videre. Og jeg slo meg til ro med at han sa at han selv kom til å gå videre til fylkesleder Bjørn Inge Mo, sier Aleksandersen til Dagbladet.

Aleksandersen, som er mangeårig Ap-politiker og var administrasjonsminister i 1991, sier at hun ikke vurderte saken som en tung bekymringsmelding, og nevnte den heller ikke for de andre medlemmene i nominasjonskomiteen.

- Han oppga ikke kildene, og var heller ikke konkret på hva det dreide seg om. Jeg la det likevel i bakhodet. En leder i nominasjonskomiteen får jo alltid høre både postive og negative ting om kandidater, sier hun.

- Uriktig saksgang Hun påpeker at det heller ikke var riktig saksgang for en slik varsling, og viser til at det er fylkesleder som skal motta slike.

- Og han sa at han skulle gå videre, sier hun.

- I etterpåklokskapens klare lys kan man jo reflektere over om man skulle gjort noe annerledes. Men jeg mener at det jeg fikk opplyst, ikke ga grunnlag for det.

Svenn Arne Nielsen sier til Dagbladet i dag at han angrer på at han ikke gikk til fylkesleder Bjørn Inge Mo.

- Jeg vurderte å melde fra til fylkesleder, men slo meg til ro med at jeg hadde varslet. Det angrer jeg veldig på i dag, sier han.

VARSLET: Svenn A. Nielsen i Tromsø Ap, gikk videre med opplysninger han hadde fått om Roger Ingebrigtsen.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
VARSLET: Svenn A. Nielsen i Tromsø Ap, gikk videre med opplysninger han hadde fått om Roger Ingebrigtsen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer