<strong>FORTSATT IKKE OK:</strong> Det er ingen nyhet at Schumacher er ute av koma, ifølge venn og tidligere formel 1-lege. Foto:  AFP/JOSE JORDAN/NTB Scanpix
FORTSATT IKKE OK: Det er ingen nyhet at Schumacher er ute av koma, ifølge venn og tidligere formel 1-lege. Foto: AFP/JOSE JORDAN/NTB Scanpix Vis mer

Mener verden er gitt falske forhåpninger etter Schumacher-nyheten

- Var sikker på at jeg hadde skrevet mitt siste innlegg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens sportsverdenen jubler av nyheten om at Michael Schumacher er ute av koma og har forlatt sykehuset til fordel for en rehabklinikk etter skiulykka i fjor, slår legevennen til stjerna hardt ned på «de gode nyhetene».

Den tidligere Formel 1-legen og Schumacher-vennen Gary Hartstein mener nyheten ikke er annet enn trist og feil.

- Nå blir vi fortalt, i det som virker som en triumferende tone, at Michael ikke lenger er i koma. Som skrevet tidligere: DETTE ER IKKE NYHETER, skriver han på bloggen sin.

- Et stort tomrom Hartstein var i flere år sjef for det medisinske støtteapparatet i Formel 1. Han reagerer på at informasjonen er den samme som kom i april i år, da det ble kjent at Schumacher hadde vist øyeblikk av bevissthet og våkenhet.

Tilstanden er altså ikke forbedret siden den gang.

- Jeg tenker at hvis Michael I DET HELE TATT hadde kommet seg ut av den minimale bevisste tilstanden som Sabine (Kehm, manageren, red. journ.) så riktig beskrev i april, hadde vi blitt fortalt at Michael var på vei til rehab, at han hadde problemer med å uttrykke seg og må jobbe hardt for å bli bedre. Eller at han må lære å gå, lese, skrive og lignende - helt på nytt.

- Men, nei, vi blir fortalt det vi allerede vet - og blir på en måte fortalt at vi ikke bør forvente ytterligere nyheter i det hele tatt, skriver han innlegget som er kalt «Good news?».

- Det gir meg en dårlig smak i munnen. Og et stort tomrom og en tristhet for Michaels familie, og for dere - fansen.

- Kynisk bruk Eks-formel 1-legen sier han har fått flere henvendelser etter dagens melding om Schumacher.


- Selv om jeg trodde jeg var sikker på at jeg hadde skrevet mitt siste innlegg som har noe å gjøre med Michael Schumacher-tragedien, ønsker jeg å svare på de hundrevis av spørsmålene jeg bare så langt i dag har fått om dagens nyhet, skriver han.

- Jeg klarer ikke tenke noe annet enn at dette er kynisk bruk av språket; å vri sannheten om til å gi et inntrykk som nesten garantert er feil, sier han om meldingen:

Manageren sa i dag også at Schumachers familie ønsket å takke leger, sykepleiere og terapeuter som hadde hjulpet familiemannen i Grenoble.

Hun skrev også at de ber om forståelse for at tida i rehabilitering skjer utenfor media og det offentlige.

- I Sveits Nå skal Schumacher ifølge flere tyske og engelske aviser bo på rehabiliteringsklinikken Lausanne i Sveits.

Tyske Bild skrev blant annet at Schumacher nå er i stand til å kommunisere med kona og familien. Det er imidlertid ikke bekreftet av manager Kehm.

Om han skulle våkne igjen, vil ikke Schumacher være seg selv, har professor ved prestisjeuniversitet Cambridge, Peter Hutchinson, sagt tidligere.

- Han blir kanskje aldri den samme personen igjen. Det er ikke sånn at noen slår på lysbryteren og pasienten er der igjen. Han vil trolig komme tilbake til en verden han ikke kjenner igjen, sa Hutchinson til The Mirror.

Det var 29. desember i fjor, at Formel 1-helten pådro seg en hjerneblødning etter et stygt fall da han sto på ski med sin 14 år gamle sønn i Méribel i Frankrike.

- Da vi kom til plassen var hjelmen hans knust. Det var mye blod, sa en av de som kom først til stedet etter ulykka.

- Redd for pressemelding LES OGSÅ: Her kjemper de mot klokka for å redde livet til Michael Schumacher.

Hartstein gikk 4. juni i år så langt som å si at fansen må innstille seg på at det ikke kommer til å komme noen gode nyheter om Schumacher.

- Jeg er alvorlig redd for - og ganske sikker på - at vi aldri kommer til å få gode nyheter om Michael. Nå er jeg egentlig mer redd for en pressemelding fra familien, skriver han i sin blogg.

Michael Schumacher:

• 45 år, født 3. januar 1969 i Hürth-Hermülheim, Tyskland.
• Gift med Corinna, to barn (Gina-Maria og Mick. Sistnevnte var med på skituren da ulykka inntraff).
• Tidligere formel 1-fører.
• Har kjørt for Jordan, Benetton, Ferrari og Mercedes.
• Hadde sin formel 1-debut den 25. august 1991.
• Grand Prix-seirer: 91.
• VM-titler: 7 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004).
• Havnet i koma etter en skiulykke 29. desember i Méribel i Frankrike.
• Pådro seg hjerneblødning etter å ha truffet flere stein. Hjelmen ble delt i to i sammenstøtet.
• 4. april kom nyheten om at Schumacher hadde vist tegn til bevissthet.
• 4. juli uttalte Hartstein at han mente fansen burde innstille seg på at det ikke kommer gode nyheter om Schumacher.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer