Mener voldtatt kvinne kan skylde seg selv

Forsikringsselskap nekter offeret erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En kvinne skal ha blitt tvunget til å spyle seg i en vaskehall før hun ble voldtatt og ranet av en pirattaxisjåfør. Forsikringsselskapet mener kvinnen selv har det meste av skylden for voldtekten og ranet.

Den 41 år gamle kvinnen søkte Europeiske Reiseforsikring om å få erstattet en mobiltelefon og et mindre pengebeløp som den antatte overgrepsmannen skal ha stjålet fra henne etter overfallet i september i fjor.

Til sammen dreide det seg om rundt 8.000 kroner. Men istedenfor forståelse og erstatning fikk kvinnen beskjed om at hun hadde opptrådt så uaktsomt ved å sette seg inn i en pirattaxi, at hun hadde utsatt seg selv og sine eiendeler for en betydelig risiko, skriver VG i dag.

Kvinnens forsvarer, advokat Heidi Ysen, sier til avisen at det etter hennes syn ikke er grunnlag for å kalle kvinnens oppførsel som grovt uaktsom.

Europeiske beklager nå at formuleringene i brevet kan ha føltes krenkende, men står fortsatt ved innholdet. Forsikringsselskapet har tilbudt å betale halvparten av beløpet kvinnen ba om.

Etterforskningen av saken pågår og en mann er siktet for gjerninger som er likestilt med voldtekt i straffeloven. Mannen erkjenner ikke straffskyld. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer