SPAM, SPAM, SPAM, SPAM: De ansvarlige bak søppelpost er nettsamfunnets virvelløse dyr. Denne uka ble den globale spammengden kraftig redusert, etter at nettilgangen til en av verstingene  i bransjen ble stengt. Foto: SCANPIX
SPAM, SPAM, SPAM, SPAM: De ansvarlige bak søppelpost er nettsamfunnets virvelløse dyr. Denne uka ble den globale spammengden kraftig redusert, etter at nettilgangen til en av verstingene i bransjen ble stengt. Foto: SCANPIXVis mer

Mengden søppelpost halvert over natta

For godt til å være sant? Antakeligvis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Har du fått mindre søppelpost enn vanlig de siste par dagene?

Det er i så fall ingen tilfeldighet. Etter at begge nettleverandørene til et webhotell i USA kuttet nettforbindelsen til selskapet McMolo Corp., falt den samlede spamtrafikken i verden med et sted mellom 40 og 66 prosent.

Tirsdag kveld målte Spamcop et fall på 40 prosent, mens en annen aktør i sikkerhetbransjen målte fallet til 66 prosent, skriver Hardware.no med Washington Post som kilde.

McColo Corp. er angivelig skalkeskjul for en rekke av verstingene i spamindustrien. Men en stor serverpark og kunder fra hele verden, har firmaet i San Jose, California hjulpet sleipe spammere fra hele verden med å dumpe søppel i din og min innboks.


DET ER USIKKERT om McColo Corp. som webhotell har gjort noe ulovlig og kan rettsforfølges etter amerikansk lov. Uansett står nok andre aktører klare til å overta selskapets markedsandel i denne lurvete industrien.


Spam lønner seg nemlig, ifølge en ny rapport. Det trengte man kanskje ikke en forskningsarapport for å gjette seg til, ettersom dævelskapen aldri tar slutt.

 

NØKKELEN til lønnsom spam er, heller ikke spesielt overraskende, stort volum. En undersøkelse utført av forskere ved universitetene i Berkeley og San Diego viser at spammere tjener penger selv om de bare får respons på i gjennomsnitt én spammelding per 12,5 millioner sendte, melder BBC.


Undersøkelsen viser at selv med så lav responsrate kan spammere tjene millioner på millioner. Men marginene er så små at spammerne er svært sårbare for sikkerthetstiltak som gjør det mer kostbart å sende spam.

Og selvsagt enda mer sårbare for tiltak som hindrer dem i å sende spam overhodet, som da noen stengte døra til serverparken til McColo Corp. denne uka.