Menig med lekepistoler utløste væpnet politiaksjon

En beruset menig truet MP-soldatene i porten på Haakonsvern Orlogsstasjon ved Bergen med lekepistoler i natt til. Mannens oppførsel utløste en væpnet politiaksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før de bevæpnede politifolkene rakk å komme fram til basen ved 01-tida, var imidlertid den 20 år gamle soldaten med lekepistolene pågrepet av vaktmannskapene på basen. Mannen ble arrestert og tilbrakte natta i politiarresten, opplyser vaktsjef Birger Kleppe i Bergen politidistrikt til NTB.

Fuktig kveld

Lekepistol-dramaet startet da 20-åringen kom tilbake til marinebasen etter en fuktig kveld på byen.

  Ved porten ble han avkrevd legitimasjon av to MP-soldater, noe han likte dårlig. Ifølge politiet truet han vaktene med å hente våpen på brakka og komme tilbake for å skyte dem.

  Kort tid etter kom den vernepliktige tilbake med våpen, og siktet på vaktene i vaktboden. Han tok ladegrep, men trakk ikke av, opplyser vaktsjef Birger Kleppe.

Tilbake

MP-soldatene fant det best å trekke seg unna. Soldaten forsvant deretter innover på basen.

  Han kom imidlertid tilbake og stilte seg opp foran vaktene igjen. De slo da av lyset, og gikk i dekning inne. Basen ba politiet om assistanse.

  - Vi fikk uttrykningstillatelse med våpen. Men før vi rakk ut til Haakonsvern, fikk vi melding om at mannen var pågrepet av militærpolitiet, opplyser vaktsjef Birger Kleppe i Bergen politidistrikt.

  Politiet konstaterte ved arrestasjonen at 20-åringen var bevæpnet med to lekepistoler.

(NTB)