Menigheten som ville brenne koraner kan gå konkurs

Nå har de fått regningen fra politiet, som ikke ønsker å betale for stuntet.

FÅR REGNING: Terry Jones og menigheten hans får regninga for de økte sikkerhetsutgiftene på grunn av planene om å brenne koraner. Foto: AFP
FÅR REGNING: Terry Jones og menigheten hans får regninga for de økte sikkerhetsutgiftene på grunn av planene om å brenne koraner. Foto: AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Pastor Terry Jones og menigheten hans på 50 medlemmer, Dove World Outreach Center, fikk sine 15 minutter i rampelyset og vel så det, da de presenterte planene om å brenne 200 koraner 11. september i år.

Etter massivt press fra president Barack Obama, ledende militære og religiøse ledere, avlyste Jones stuntet. Flere mennesker har imidlertid mistet livet under demonstrasjoner mot planene, i tillegg ble en kristen skole i Kashmir brent ned.

- Går konk Takket være planene til Terry Jones og menigheten hans, hadde Gainseville store utgifter til politi og brannvesen på grunn av trusselnivået mot Dove World.

Nå skriver ABC at denne regninga er iferd med å bli sendt til menigheten, og den skal komme på minst 200 000 dollar (1,2 mill. kroner).

- Den regningen vil det være umulig for oss å betale. Vi ville gå konkurs, sier Jones til ABC, som nå kjemper for å hindre at menigheten blir sittende med regninga.

Det venter imidlertid ingen nåde fra myndighetene i byen.

- I de ti årene jeg har vært involvert i styringen av Gainseville har jeg ikke opplevd noe liknende. Vi kommer til å kreve full kompensasjon for utgiftene vi har hatt fra Dove World Outreach Center, sier Bob Woods, en talsmann for byen.

Vurderer å flytte Politiet arbeidet i mer enn en måned med sikkerheten rundt kirka på grunn av planen om å brenne koraner.

- Vi har ikke hatt en større sikkerhetsutfordring i mine 17 år i politiet her. Vi har 286 politimenn, nesten alle jobbet med Dove World, som ligger midt i et boligfelt, sier talsmann for Gainesville-politiet, Tscharna Senn.

Myndighetene mener innsatsen var utover hva man kan forvente av politiet, blant annet ble det leid inn sperringer for å hindre motdemonstranter å komme inn på kirkas tomt. Politiet sammenlikner utgiftene med det de har til større idrettsarrangementer, der de også tar betalt.

Pastor Jones sier han har planlagt å flytte menigheten til byen Tampa, regninga fra Gainseville kan være tunga på vektskåla for den kontroversielle menigheten.

- Vi tror at et større og mer urbant område passer oss bedre. Gainseville har en veldig lukket atmosfære, sier Jones til ABC.

MOT ISLAM: Menigheten i Florida mener Islam ikke er av det gode. Foto: AFP
MOT ISLAM: Menigheten i Florida mener Islam ikke er av det gode. Foto: AFP Vis mer