Menighetsråd melder seg ut av kirka etter Gelius-nei

- Det eneste vi bestemmer over, er kaffe og kaker.

STRIDENS KJERNE:  Einar Gelius var eneste søker til stillingen som sokneprest i Ibestad menighet. Likevel valgte Nord-Hålogland bispedømme å si nei. Foto. 

FOTO: PER FLÅTHE
STRIDENS KJERNE: Einar Gelius var eneste søker til stillingen som sokneprest i Ibestad menighet. Likevel valgte Nord-Hålogland bispedømme å si nei. Foto. FOTO: PER FLÅTHE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Ibestad menighetsråd var mandag kveld samlet for å finne ut om de skulle legge ned vervene sine, som følge av bispedømmerådets nei til å ansette Einar Gelius. Seint mandag kveld ble det kjent at et flertall stemte for denne beslutningen, skriver Harstad Tidende.  

- Vi har opplevd kirkens menn som helt respektløs for menighetsrådets mening og anbefaling, og fullstendig ignorerende til det folkelige engasjement for kirka vår som denne saken har synliggjort, opplyser de som gikk av i en pressemelding. 

Selv om ikke alle melder seg ut, er det mange nok til at rådet ikke lengre er beslutningsdyktig, sier leder Raymond Johnsen, som er blant de utmeldte, til Hålogaland Avis.

Siden de er folkevalgte, blir de også nødt til å melde seg ut av Den Norske Kirke. 

- Hadde vi bare kunne lagt ned vervene våre, så hadde vi gjort det, og ikke meldt oss ut av kirka, sier Johnsen til Harstad Tidende.

Nå som menighetsrådet forsvinner, vil mest sannsynlig også halvparten av det kirkelige fellesrådet også gå med i dragsuget, skriver Vårt Land. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer