Menighetsråd vil ha homofil prest

Menighetsrådet i Majorstua prestegjeld i Oslo har som den første delen av Den norske kirke gitt sin innstilling til at en homofil samboende teolog skal bli menighetens nye kapellan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rådet har satt Menighetsforvalter Jens Torstein Olsen (51) på en delt førsteplass av syv søkere. I følge Vårt Land vil denne spesielle ansettelsesaken etter alt å dømme havne på kirkestatsråd Trond Giskes skrivebord.

Jens Torstein Olsen har i 18 år har vært samboende med byrådsmedlem Erling Lae i Oslo. Han har ikke lagt skjul på at han er samboende med en annen mann i sin søknad til menighetsrådet. I en kommentar til Vårt land sier han seg glad for rådets innstilling, men minner om at tilsetningen skal gjennom flere instanser før den blir endelig avgjort.

Biskop Gunnar Stålsett har gitt signaler om at han ikke vil motsette seg tilsetningen av Olsen. Oslobiskopen har fristilt seg fra Kirkemøtets vedtak fra 1999 om at kirkens organer skulle forholde seg lojalt til avgjørelsen om ikke å åpne for vigsling av homofile prester.

Saken har alle forutsetninger for å bli en kirkepolitisk het potet. Innen den når kirkeministerens skrivebord kan den poteten vise seg å være fritert.