Meningen å treffe hodet

Politisjefen i London forsvarer \'skyt for å drepe\'-taktikken mot en uskyldig brasilianer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er ikke en strategi for politiet i London. Det er en nasjonal strategi. Jeg føler meg overbevist om at det er det riktige å gjøre, sier Londons politisjef Ian Blair til Reuters.

Fem ganger i hodet

Dermed tar politiet i London liten selvkritikk etter drapet på den uskyldige brasilianeren Charles de Menezes fredag. Dette til tross for at det viser seg at mannen ikke hadde noen som helst forbindelse med terror-nettverk.

Elektrikeren de Menezes ble drept på Stockwell t-banestasjon under politiets etterforskning av terroraksjonen dagen før. Politiet fant ham mistenkelig fordi han bar en stor tykk bokblejakke i det varme været. Han ble jaget inn i en t-banevogn av flere politimenn, før han ble skutt fem ganger i hodet foran sjokkerte vitner. Politiet avklarte i går at 27-åringen ikke hadde noen forbindelse med terroraksjonene i London. Menezes har bodd lovlig og arbeidet i England i tre år. Han bodde i London sammen med en fetter, og det var han som identifiserte den drepte.

- Nytteløst å skyte mot brystet

Politiets taktikk gir særlig bevæpnede enheter mulighet til å jakte - og om nødvendig skyte - mulige selvmordsterrorister. Enhetene er autorisert til å sikte etter hodet for å unngå å utløse en eventuell selvmordsbombe på den mistenktes kropp. Ian Blair kaller det en tragedie at den 27-år gamle elektrikeren ble skutt og drept.

Men han sier samtidig at at det kan bli nødvendig å skyte igjen.

- Det er nytteløst å skyte mot brystet fordi der er her vi antar at bomben er festet, sier han til BBC.

Familien til den drepte brasilianeren de Menezes har fordømt skytingen og den brasilianske utenriksministeren har avkrevd de britiske myndighetene en forklaring.

<B>USKYLDIG:</B> Charles de Menezes var elektriker og bodde sammen med fetteren sin.
<B>I SORG: Familien til Jean Charles De Menezes er knust etter at det ble kjent at sønnen deres ble skutt i hodet av britisk politi. Her er faren med et bilde av sønnen.