- Meningsfylt i det meningsløse

Ragnar (2 1/2) forsvant i tsunamien. Fem år etter hjelper Lise og Anders Bang Ericsson barn i nød til minne om sønnen.

RAGNAR´S CARE FOUNDATION: Lise og Anders Bang Ericsson mistet sønnen, Ragnar, i tsunamien 2.juledag i 2004. De ville gjøre noe meningsfylt, og startet stiftelsen Ragnar´s Care Foundation (RCF), som i dag drifter blant annet ni barnebibliotek i Khao Lak-området i Thailand. Dette bildet av ekteparet ble tatt ett år etter tsunamien. Arkivfoto: ROBERT S. Eik / Dagbladet
RAGNAR´S CARE FOUNDATION: Lise og Anders Bang Ericsson mistet sønnen, Ragnar, i tsunamien 2.juledag i 2004. De ville gjøre noe meningsfylt, og startet stiftelsen Ragnar´s Care Foundation (RCF), som i dag drifter blant annet ni barnebibliotek i Khao Lak-området i Thailand. Dette bildet av ekteparet ble tatt ett år etter tsunamien. Arkivfoto: ROBERT S. Eik / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| «Gjennom Ragnars Care Foundation kan vi sørge for at Ragnars kjærlige ånd lever videre ved å gi til andre barn i nød. Vi kan ikke lenger gjøre dette for Ragnar, men vi kan gjøre det for andre. Dette arbeidet er en måte å bringe livet tilbake fra mørket av en meningsløs katastrofe», skriver Anders Bang Ericsson på hjemmesiden til stiftelsen Ragnars Care Foundation.

2.juledag 2004 ble livet brått annerledes for Lise og Anders Bang Ericsson. For fem år siden mistet de sønnen sin, 2 og 1/2 år gamle Ragnar, da bølgen skyldte inn over strendene i Khao Lak, Thailand.

Meningsfylt i det meningsløse - Det var viktig for oss å kunne gjøre noe meningsfylt ut av en meningsløs situasjon. Det og hjelpe barn i utsatte deler av verden via Ragnars Care Foundation ble vår måte å gjøre dette på, sier Lise Bang Ericsson til Dagbladet.

Etter sønnens død, startet foreldrene en stiftelse til minne om Ragnar, Ragnar Care Foundation (RCF). I dag er RCF med på å gjøre en forskjell i livene til flere hundre thailandske barn som også mistet familie til bølgen:

- Vi hadde et ønske om å kunne gi noe tilbake til det thailanske folk som gav så mye av seg selv for å hjelpe oss og alle andre turister som ble rammet. De stilte opp for alle, selvom det var dem som ble hardest rammet, forklarer hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer