FIKK TILLIT: Ola Borten Moe får fortsette i Sp-ledelsen, og lovet at partiet nå kommer til å samle seg om veien videre etter den vanskelige tida. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
FIKK TILLIT: Ola Borten Moe får fortsette i Sp-ledelsen, og lovet at partiet nå kommer til å samle seg om veien videre etter den vanskelige tida. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Meningsløst å utpeke seierherre etter dette

Ola Borten Moe berget seg - med 8 stemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ola Borten Moe er gjenvalgt som 1. nestleder i Senterpartiet. Han danker ut sin motstander Anne Beathe Tvinnereim med 160 stemmer mot 142.

- Det blir meningsløst å utpeke seierherrer etter dette. Vi skal samle oss og bygge laget. Jeg ser fram til å gjøre det sammen med deg, Trygve. Jeg ser fram til å være sammen med dere, sier en preget Borten Moe, som forlater talerstolen til applaus fra et landsmøte som har reist seg for den gjenvalgte nestlederen

Som Dagbladet omtalte tidligere i dag, var Borten Moe-leiren optimistisk - om enn spent - i forkant. Deres mandat-opptelling anslo at 180 delegater lå an til å støtte Borten Moes kandidatur.

I verste fall kunne han få 154 stemmer, mens han i beste fall kunne få 190, ifølge anslaget til Borten Moe-leiren.

Da det først ble annonsert hvor jevnt resultatet var, utbrøt Anne Beathe Kristiansen Tvinnereim et stille "herregud" - før det ble avslørt at marginene var på Ola Borten Moes side. Da brøt store deler av landsmøtet ut i spontan jubel og applaus.

- For det første: Tusen takk for ny tillit. For det andre: Jeg kommer til å være nestleder for hele partiet, og jeg kommer til å vektlegge det, sier Borten Moe.

- Jeg er helt trygg og sikker på at når landsmøtet får satt punktum for den perioden vi har vært gjennom, kommer mange til å stille spørsmål om splittelsen kommer til å vedvare. Det tror jeg ikke. Jeg tror vi nå samler rekkene.