Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Meningsløst av Sponheim

Olav Gunnar Ballo mener Sponheim skyter langt over mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lars Sponheim gikk tidligere i dag ut på TV 2 Nyhetskanalen og mente hele regjeringen burde gå av etter bråket rundt utnevnelsen av nytt barneombud.

- Det er altså statsministeren selv som må avgjøre om hun snakker sant til ham. Men hun snakker altså ikke sant til det norske folk, og det synes jeg er et større problem, sier Sponheim til TV2 Nyhetskanalen.

Sponheim mener denne saken er så betent at hele regjeringen må gå av.

- Meningsløst

- Dette høres ut som om det er sauebonden fra Ulvik som kliner til. Her er vel Sponheim litt tidlig ute. Å kreve regjeringens avgang fordi statsråden har vært på fest med barneombudet er jo helt meningsløst, sier Olav Gunnar Ballo til Dagbladet.no.

- Dette er jo dessuten en flertallsregjering, legger Ballo til.

Han vil ikke kommentere Manuela Ramin-Osmundsens opptreden før hun er kommet med sin redegjørelse til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite. Det er de som avgjør om det blir holdt høring. Samtidig åpner visepresidenten i Odelstinget for at kanskje Stortinget bør ansette barneombud framfor regjeringen.

- Men kan vi ha en statsråd som har løyet?

-
Dersom hun har løyet er det selvsagt et problem. Men da må det dokumenteres. Manuela Ramin-Osmundsen har jo sagt at de to har møttes i ulike sammenhenger. Men et spørsmålet om habilitet eller ikke ser jeg ingen grunn til å ta stilling til i media, sier Ballo.

SKYTER HØYT OVER MÅL: SVs Olav Gunnar Ballo mener kritikken fra Lars Sponheim er totalt  meningsløs.
SKYTER HØYT OVER MÅL: SVs Olav Gunnar Ballo mener kritikken fra Lars Sponheim er totalt meningsløs. Vis mer

- Hvorfor ikke kritisk før?

Han mener både Siv Jensen og Lars Sponheim drar kritikken alt for langt i denne saken, og lurer på hvor de var da lignende habilitetsspørsmål ble reist mens de borgelige satt i regjering.

- Da Erna Solberg som kommunalminister ansatte direktør i Inkluderings- og mangfoldsdirektoratet i 2005 var Manuela Ramin Osmundsen en av søkerne. I utlysningsteksten het det at kvinner og personer med innvandrerbakgrunn ble oppfordret til å søke. Det ble også stilt krav om høyere utdannelse, sier Olav Gunnar Ballo.

Ramin-Osmundsen fikk ikke jobben - det fikk Høyre-mannen Osmund Kaldheim. Han har et grunnfag i statsvitenskap som sin høyeste utdanning, ifølge Dagens Næringsliv.

- Men han var Høyre-medlem og jobbet i Høyres stortingsgruppe. Likevel stilte verken Sponheim eller Siv Jensen
spørsmål ved Erna Solbergs inhabilitet i denne saken, sier Ballo.

- Derfor har de heller ingen troverdighet nå. Det handler om å være konsekvent, mener Ballo.

Åpner for at Stortinget skal ansette

Han innser likevel at habilitetsspørsmål som dette kan bli et problem også i framtida når det gjelder regjeringsansettelser.

- Derfor kan det være lurt at Stortinget ansetter barneombudet framfor at regjeringen gjør det. Da vil det være mange flere involverte i prosessen, og det vil også bli tatt bedre hensyn til opposisjonen, sier SVs Olav Gunnar Ballo, som også er visepresident i Odelstinget.

image: - Meningsløst av Sponheim
I HARDT VÆR:</B> Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen må svare på sitt forhold til barneombudet i kveld.
KREVER REGJERINGENS AVGANG:</B> Venstre-leder Lars Sponheim mener ansettelsen av barneombudet har svekket troverdigheten til hele regjeringen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media