- Meningsløst stunt

Frp mener inkorporering av FN-konvensjonen mot kvinnediskriminering i norsk lov er noe stort tull.

FRPS SANNE ANSIKT:Leder av justiskomiteen i Stortinget, Anne Marit Bjørnflaten (Ap), mener Frp viser sitt sanne ansikt i likestillingspolitikken når de vil stemme mot inkorporering av FN-konvensjonen mot kvinnediskriminering i norsk lov. Foto: Scanpix
Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FRPS SANNE ANSIKT:Leder av justiskomiteen i Stortinget, Anne Marit Bjørnflaten (Ap), mener Frp viser sitt sanne ansikt i likestillingspolitikken når de vil stemme mot inkorporering av FN-konvensjonen mot kvinnediskriminering i norsk lov. Foto: Scanpix Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Etter langvarig tautrekking og indre strid besluttet regjeringen for en måned siden å inkorporere FNs konvensjon mot kvinnediskriminering i den norske menneskerettighetsloven og gi konvensjonen forrang.

Når saken behandles i Stortinget i morgen, vil Frp stemme mot.

Frp mener kvinnediskrimineringsloven allerede i dag er en del av norsk rett som følge av inkorporeringen i likestillingsloven, og at det fra før er gjort lovendringer for å tilpasse norsk lov til konvensjonen.

- Populistisk

—Disse medlemmer mener derfor regjeringens forslag om å gi konvensjonen forrang framfor norsk lov kun er et meningsløst stunt fra regjeringen, og viser til at departementet selv uttrykker veldig klart at slik forrang ikke vil være noe annet en å sende et signal både nasjonalt og internasjonalt om at norske myndigheter vi oppfylle konvensjonene sine, heter det i komitémerknaden. Frp mener regjeringen legger fram et populistisk symbolforslag.

—Ja, dette er bare et spill for galleriet og flotte ord. De sier jo selv at inkorporeringen av konvensjonen ikke får noen konsekvenser, sier Frps talskvinne i saken, Solveig Horne, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer