BESØK: Statoils konsernsjef, Helge Lund, har nå besøk av statsminister Jens Stoltenberg i Statoil sitt hovedkontor på Forus utenfor Stavanger. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
BESØK: Statoils konsernsjef, Helge Lund, har nå besøk av statsminister Jens Stoltenberg i Statoil sitt hovedkontor på Forus utenfor Stavanger. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

«Meningsløst». «Uakseptabelt». «Brutalt».

Helge Lunds tale til Statoils ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er vanskelig å forstå, og umulig å akseptere, sier Helge Lund til de ansatte som er på plass i gymsalen i Statoils hovedkvarter for å møte konsernsjef Helge Lund og hans gjester statsminister Jens Stoltenberg og olje- og energiminister Ola Borten Moe nå i ettermiddag.

I god tid før gjestene var ferdige med omvisningen i Statoils beredskapssenter, var de ansatte på plass i gymsalen for å møte konsernsjef Helge Lund og regjeringsgjestene hans.

Fem over to nå i ettermiddag ønsket Lund velkommen.

- Vi føler dyp og økende bekymring for våre ansatte, sier Helge Lund i velkomsthilsenen.

«Meningsløst», «Uakseptabelt», «brutalt», er ordene han bruker om terrorangrepet i Algerie, hvor fem nordmenn fortsatt er savnet.

- Vi gjør alt vi kan for å finne dem, forsikrer Lund.

Han trekker linjene tilbake til terrorens herjinger i land som Somalia, men også på Utøya for to år siden.

Lund forteller om rapporter og sympati fra folk og institusjoner over hele verden.

- Dette er en internasjonal tragedie, sier Lund.

- Dette er en korsvei for den globale oljeindustrien, vår organisasjon, for vår kultur og vårt lederskap, sier Helge Lund.
Ti på halv tre ga han ordet til Jens Stoltenberg.

Formålet med Stoltenbergs og Borten Moes besøk er etter det Dagbladet forstår først og fremst å vise sin støtte og sette seg inn i hvordan det jobbes på beredskapssenteret, og vise støtte.