Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meningsmåling: Startvansker for regjeringen

Samarbeidsregjeringen taper popularitet i forhold til en ren Arbeiderparti-regjering. Men Kjell Magne Bondevik nyter fortsatt folkets tillit som statsminister, viser ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare 13,4 prosent av velgerne foretrekker den regjeringen vi har nå. Det er en tilbakegang på 3 prosentpoeng siden september. En ren Arbeiderparti-regjering er igjen det mest populære regjeringsalternativet, med 14 prosents oppslutning, viser regjeringsbarometeret fra Sentio-Norsk Statistikk.

Til tross for tilbakegangen, mener hele 32,6 prosent at statsminister Kjell Magne Bondevik er rett mann på rett plass. Framgangen er på 0,7 prosentpoeng siden september, skriver Nationen.

Med en oppslutning på 19,9 prosent er Jens Stoltenberg nummer to på lista over hvem folk mener er mest egnet som statsminister. Andelen velgere som har mest tiltro til Høyre-leder Jan Petersen som statsminister faller 7,4 prosentpoeng til 16,2 prosent.

12,7 prosent av velgerne ønsker nå en ren Høyre-regjering, en framgang på 2 prosentpoeng. En koalisjon av Høyre og Frp får tilslutning fra 9,2 prosent av velgerne, en framgang på 3,4 prosentpoeng.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!