TETT: Den britiske statsministeren David Cameron har en ledelse på 4 prosentpoeng over Labour-leder Ed Miliband, viser en ny meningsmåling. En annen måling viser imidlertid at Miliband leder med 4 prosentpoeng over Cameron. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
TETT: Den britiske statsministeren David Cameron har en ledelse på 4 prosentpoeng over Labour-leder Ed Miliband, viser en ny meningsmåling. En annen måling viser imidlertid at Miliband leder med 4 prosentpoeng over Cameron. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLISVis mer

Meningsmåling viser knapp Cameron-ledelse

Jevnt i Storbritannia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske statsministeren David Cameron har en ledelse på 4 prosentpoeng over Labour-leder Ed Miliband, viser en ny meningsmåling. En annen måling viser imidlertid at Miliband leder med 4 prosentpoeng over Cameron.

Målingen som gir Cameron ledelsen, ble gjort for TV-kanalen ITV og Daily Mail. Den gir de konservative den største ledelsen de har hatt siden september 2010.

Ifølge målingen får de konservative 36 prosent, opp 1 prosentpoeng, mens Labour får 32 prosent, som er en nedgang på 3 prosentpoeng. Liberaldemokratene får 9 prosent, UKIP 12 prosent og De grønne 5 prosent.

Tom Mludzinski i meningsmålingsinstituttet ComRes sier at målingen viser at de konservative er i ferd med å styrke sin stilling.

Men valget er jevnt, og en tidligere måling søndag viste at Labour hadde inntatt en ledelse på 4 prosentpoeng over Cameron etter den første TV-debatten foran valget 7. mai.

(NTB)