Sjekkekurs:

Menn betaler over
13 000 for sjekkekurs

«Andreas» holder helgekurs for menn som vil lære å sjekke opp jenter, og tar dem med ut på byen.

COACH: «Andreas» driver en sjekkeskole hvor han blant annet hjelper menn med å bli trygge på å snakke med kvinner. Han vil være anonym for ikke bli gjenkjent når han er ute på byen med deltakerne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
COACH: «Andreas» driver en sjekkeskole hvor han blant annet hjelper menn med å bli trygge på å snakke med kvinner. Han vil være anonym for ikke bli gjenkjent når han er ute på byen med deltakerne. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at datingappene meldte sin anmarsj har det blitt vanlig å treffe en framtidig kjæreste over en skjerm, før man møtes ansikt til ansikt.

Ved hjelp av å sveipe til høyre eller venstre sorterer single hverandre ut ifra utseende, eller det inntrykket man får av en personlig profil.

- Jeg tror veldig mange gutter nå har dårlig selvtillit, fordi de opplever å ikke få matcher på Tinder. Også tenker de «greit, jeg er for stygg», det er det som er greia. De har slått seg til ro med at de ikke har draget, forteller «Andreas» til Dagbladet.

I 2006 startet han nettsida og forumet Gode Vibber. Etter hvert ble det til et kurs for menn som synes det er vanskelig å snakke med jenter. Han ønsker å forbli anonym av hensyn til kundene.

- Grunnen er at jeg er med deltakerne ute på byen, og de ønsker derfor ikke at jeg skal være et kjent ansikt utad. De er livredde for at noen skal forstå at de har vært på sjekkekurs, forteller han.

De siste åra har de hatt rundt 50 deltakere i året på sjekkekurs. De har også et kurs for å lage den «perfekte» nettdating-profilen.

- På sistnevnte har vi ventelister. Etterspørselen har eksplodert etter at Tinder kom, forteller «Andreas».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer