- Menn blir nedsnakket

TV-profil og Høyre-politiker Gaute Grøtta Grav er bekymret for mannen. - Vi må anerkjenne positive sider med mannsrollen og maskulinitet, sier den tidligere «Farmen»-programlederen på Høyres landsmøte.

FORSVARER MANNEN: Høyres ordførerkandidat i Rauma, Gaute Grøtta Grav. Foto: Marit Hommedal / NTB
FORSVARER MANNEN: Høyres ordførerkandidat i Rauma, Gaute Grøtta Grav. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): TV 2-profil og Høyre-politiker Gaute Grøtta Grav slår et slag for mannen på partiets landsmøte i dag.

- Å bli hørt og sett som gutt burde være en selvfølge, sier Grøtta Grav fra talerstolen søndag ettermiddag.

Grøtta Grav argumenterer i sitt innlegg for at problemene gutter og menn opplever, ikke tas tilstrekkelig på alvor. Menn topper selvmordsstatistikken, er mest utsatt for vold og rus, og faller i økende grad utenfor høyere utdanning.

- Gutter og menn blir gjerne nedsnakket. Og dersom man tar kontakt med støttepersonell, så er det ofte få menn å snakke med, fortsetter Grøtta Grav.

Ut av hengemyra

Han sier Norge har en utfordring med å løse problemer som «særlig rammer gutter og menn».

- Har det sammenheng med at vi gjerne setter kvinners rettigheter opp som en motsetning til menns rettigheter? At noen menn tilhører eliten i samfunnet overskygger at mange andre menn er i andre enden av skalaen, sier Grav, og legger til:

- Vi må komme oss ut av denne hengemyra! Det er ikke slik at andre får det kjipt selv om gutter får det bedre, slår Grøtta Grav fast fra talerstolen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer