- Menn er systematisk undertrykket

Forsker Runar Døving varsler mannskamp. - I en abortsak må den som har lyst på barnet ha det avgjørende ordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Han mener kvinnekampen har gått for langt.

-  I forhold til kvinnen lever mannen fem år kortere, kommer dårligere ut på alle levekårsstatistikker og mister barna ved skilsmisse. Det er mange flere tapere blant menn, sier Runar Døving ved Statens Institutt for forbruksforskning til Dagbladet.

-  Undertrykking

I en kronikk med tittelen «Mannskamp for likestilling» i gårsdagens Aftenposten, gikk Døving hardt ut mot det han karakteriserer som en systematisk undertrykking av mannen. «For å innta kvinnenes maktdomene, må menn lære av kvinnekampen, og bruke samme virkemidler. Kvinnene må sendes ut i krigen, ut i arbeid og ut av hjemmet,» skriver Døving.

Forskeren forteller at han lørdag ble pepret med takkemeldinger fra menn som takker ham.-  Likestillingskampen til kvinnene har vært berettiget, men nå har de fått så mye lønn for strevet at pendelen har bikket over. Det vi trenger nå er en mannskamp.

Uholdbar abortlov

Lørdag kveld sitter Døving ved kjøkkenbordet hjemme sammen med datteren Nike (8) og en kamerat. Mor er bortreist i helga, og mens Nike tegner, ruller pappa en røyk og snakker om abort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.