Menn får millioner

Mens kvinnen i midten gjør en bedre jobb og tjener mindre. Les om snusket i Londons finansmiljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I all hemmelighet har firmaene i Londons meglermiljø gitt sine mannlige ansatte millioner mer i lønn. Kvinnene gjør opprør.

Nå starter søksmålene å gi resultater. Flere av kvinnene er tilkjent millionerstatninger.

Hennes ansatt fikk millioner mer

I fjor sommer sluttet Louise Barton i jobben hos Investec Henderson Crosthwaite. Hun har vært en av Citys mest profilerte finansanalytikere. Etter 11 år sa hun opp i protest. Hun hadde oppdaget at em av hennes mannlige undersåtter tjente mye bedre enn henne.

Mannen, en tidligere frilansjournalist, ble ansatt og lært opp av Barton i 1997. Hun så på ham som en juniormedarbeider. Likevel oppdaget hun at han fikk 9 millioner mer utbetalt i bonuser enn henne.

Dette til tross for at Louise Barton selv halte inn større inntekter enn de mannlige kollegene på kontoret.

Barton har gått til rettsak, og nå kjemper hun om en erstatning på 12 millioner kroner. Og flere følger hennes eksempel. Kvinnene i toppjobber godtar ikke at mannlige kolleger tjener mer bare fordi de er menn, skriver Aftenposten.

Kreft, gravid og kvinne

Julie Bowers er en av de som har vunnet fram i retten, og for en uke siden ble hun tilkjent 17 millioner kroner i erstatning for kjønnsdiskriminering.

Bower var en av toppdirektørene i Schrollers Securities, men ble presset ut av firmaet med en bonus som utgjorde fire prosent av det hennes mannlige kolleger fikk. Samtidig kjempet Bower mot kreft.

- Hadde kreft, har betydd trøbbel, er nå gravid, var skussmålet hun fikk fra sin sjef.

Mer sex i City

Kay Swinburne fikk 12 millioner i erstatning for halvannet år siden. Hun saksøkte arbeidsplassen sin, Deutsche Banks kontor i London, for kjønnsdiskriminering og kontraktsbrudd.

Kay kritiserte banken for å hyre eskortejenter til firmafester. Hun ble dessuten anklaget for å hatt sex med en kunde.

Gillian Howard, advokat med kjønnsdiskriminering som område, sier at det har blitt mer sex i Londons City. Antallet besøk på sexklubber og e-poster med sexy innhold øker.

Og tallet på søksmål i slike saker har blitt tredoblet de to siste åra.

<B>FIKK 17 MILLIONER:</B> Julie Bower fikk dårligere lønn enn sine mannlige kolleger. Men i retten fikk hun 17 millioner i erstatning.