Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Menn foretrekker store pupper

Menn vil ha kvinner med store pupper og smale midjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er redd det er sant, sukker dr. Martin Tovee ved universitetet i Newcastle til avisen Daily Mail.

- Kvinnene de fleste menn mener er ideelle, men ikke kan få, har gjennomsnittsmål som Playboys utbrettskvinner, fortsetter han.

Sammen med et forskerteam sammensatt av psykologer hadde Tovee satt seg fore å avlive de tradisjonelle mytene om hva som gjør kvinnekroppen attraktiv.

Resultatet var nedslående - sett fra forskernes ståsted.

Kvadratmeter

Men i det minste er det en fornuftig, vitenskapelig årsak til menns preferansen for store pupper og smale midjer, konkluderer forskerne.

For når en mann kaster blikket på en kvinne han finner attraktiv, er det i realiteten kroppsmasseindeksen han tenner på. Dette er et basert på en kvinnes vekt i kilo, delt på høyden målt i kvadratmeter...

Idealresultatet ligger mellom 18 og 20, alt under 18 blir sett på som uattraktivt. Og «surprise, surprise», en vitenskapelig undersøkelse av alle modellene i Playboy viste at samtlige hadde en kroppsmasseindeks på mellom 18 og 20.

Fruktbar framtoning

Det betyr i det minste at syltynne streker som Kate Moss og Jodie Kidd er langt mindre attraktive enn formfulle og storpuppede damer som Pamela Anderson.

- Den viktigste konklusjonen er at jenter som slanker seg for mye mister tiltrekningskraften, sier Tovee.

- Det vi finner mest attraktivt hos det motsatte kjønn er en sunn og fruktbar framtoning, som blir signalisert ved en figur med kurver. Når kvinner mister for mye vekt, blir de raskt uinteressante for menn. Det er bedre å veie for mye enn for lite, fortsetter han.

Om forskerteamet måtte innse at myten de ville avlive viste seg å bli en veldokumentert sannhet, kan i alle fall trøste seg med at de har tatt kverken på en annen, toskete myte: At det er det indre som teller.

(NTB)

PLAYBOY-MÅL</B> Syltynne streker som Kate Moss og Jodie Kidd er langt mindre attraktive enn formfulle og storpuppede damer som Pamela Anderson.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!