- Menn fra fluktbilene pågrepet av bevæpnet politi

Gjengmedlemmer som skal ha flyktet sammen med drapsmannen fra åstedet på Bislett, ble i går sporet opp av spanere. Samtidig lover politiet at hele det norskvietnamesiske mafiamiljøet vil få svi.

ÅSTEDET: Politiet satte igang en massiv etterforskning og klappjakt på gjerningsmannen etter at skuddet falt på drosjeholdeplassen på Bislett i 01-tida natt til lørdag. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
ÅSTEDET: Politiet satte igang en massiv etterforskning og klappjakt på gjerningsmannen etter at skuddet falt på drosjeholdeplassen på Bislett i 01-tida natt til lørdag. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I koordinerte aksjoner ble flere menn fra det norskvietnamesiske kriminelle miljøet i Oslo i går pågrepet av bevæpnede spanere fra Seksjon for organisert kriminalitet, før de ble kjørt til politihuset på Grønland for avhør som ennå pågikk klokka 22.

Politiet mener de pågrepne var blant minst tre menn som satt i bilene som flyktet fra drapsåstedet på Bislett natt til lørdag, får Dagbladet opplyst.

Mannen som skjøt Einar Opsahl (35) i hodet fra kloss hold er ikke tatt, men politiet nærmer seg nå gjerningsmannen fra alle vinkler.

- Utfordrende Politioverbetjent Grete Metlid, sjef for voldsavsnittet, ville i går ikke gå inn på rollene til mennene som satt i avhør, utover at de er «interessante» i etterforskningen.

 - Ingen er siktet i drapssaken, sier Metlid, som bekrefter at personene måtte hentes av politiet.

- Det er annerledes og utfordrende å jobbe mot kriminelle miljøer. Det gjelder ikke bare i denne saken, sier seksjonssjefen.

Dagbladet kjenner til at politiet har brukt siktelser i andre saker for å kunne pågripe og holde på mennene som nå er tatt. Målet var å kunne legge sterkt press på gjengkameratene for å få bekreftet identiteten til pistolmannnen og hans fluktrute.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer