Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Menn fra Tromsø og Akershus mistet livet i flyulykke

Politiet etterlyser vitner til flystyrten i Svolvær.

ULYKKESFLYET: Dette flyet - her fotografert på Vadsø lufthavn i september 2013 - styrtet rett etter avgang fra Svolvær Lufthavn Helle søndag kveld. Det er en Piper PA-28 Warrior II, innkjøpt av Tromsø Flyklubb fra produsenten i 2005. Foto: Lars Christian Hansen, NTB Scanpix.
ULYKKESFLYET: Dette flyet - her fotografert på Vadsø lufthavn i september 2013 - styrtet rett etter avgang fra Svolvær Lufthavn Helle søndag kveld. Det er en Piper PA-28 Warrior II, innkjøpt av Tromsø Flyklubb fra produsenten i 2005. Foto: Lars Christian Hansen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var Leif Jarle Stamnes (79) fra Tromsø og Einar Halvorsen (63) fra Langhus i Ski kommune i Akershus som mistet livet i småflyulykken i sjøen rett utenfor Svolvær Lufthavn Helle søndag kveld.

Nordland politidistrikt gikk ut med navnene mandag ettermiddag etter at pårørende var varslet.

Flyet traff sjøen rett etter avgang, mellom 200 og 250 meter fra land. Flykroppen ligger på om lag 60 meters dyp.

Politiet fikk den første meldingen om flystyrten klokka 20.36 søndag.

- Politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt med vitner som har sett noe rundt ulykken. Kontakttelefon er 78.58.90.00, opplyser politistasjonssjef i Svolvær, Ketil Finstad-Steira.

Fra 2005

Politiet gikk ut med samme oppfordring mandag morgen, uten at nioen hadde meldt seg innen 15-tiden.

Ulykkesflyet er en Piper PA-28 Warrior II, eid av Tromsø Flyklubb for utleie til medlemmer.

Enmotorsflyet ble kjøpt fra fabrikant i 2005.

Ifølge Havarikommisjonen mistet flyet plutselig høyde da det hadde kommet opp i om lag 500 fot - 150 meters høyde - like etter avgang.

Avisa Nordlys (krever innlogging) opplyser at mannskapet i flytårnet ble oppmerksom på at noe var galt da det gikk en alarm i tårnet.

Ulykke også i 2010

Politistasjonssjef Ketil Finstad-Steira sier at det er umulig å fastslå noe om årsaken til ulykken før flykroppen er hevet.

En miniubåt må først ned til vraket før en heveoperasjon kan settes i gang. Det kan ikke skje før tirsdag eller onsdag.

Det samme flyet var involvert i en ulykke i 2010 i Kåfjorddalen i Troms, da en del av halen og høyre vinge ble revet av i lufta under berøring med en taubane. Da greide flygeren å nødlande uten personskade på Tromsø Lufthavn Langnes, melder NRK Troms og Nordlys.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!