KOAS: Folk løper for livet mens ranere og politi skyter mot hverandre på et kjøpesenter i Manila. Foto: AFP / NTB Scanpix
KOAS: Folk løper for livet mens ranere og politi skyter mot hverandre på et kjøpesenter i Manila. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Menn gikk amok med hammere og våpen på kjøpesenter

Dramatisk ransforsøk på kjøpesenter i Manila.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hundrevis av handlende løp for livet da en gruppe menn, bevæpnet med hammere og skytevåpen, gikk amok i en gullsmedbutikk på et kjøpesenter i den filippinske hovedstaden Manila, melder AFP.

Ingen ble skadd i angrepet eller den påfølgende ildgivingen mellom politi og ranere. En av gjerningsmennene er pågrepet av politiet, mens resten trolig greide å stikke fra stedet.

- Dette er en vanlig taktikk. Ranerne tar seg inn i en butikk, knuser monterne og rasker til seg innholdet, sier politisjef Erwin Villacorta til nyhetsbyrået.

Denne taktikken ble også benyttet av de fire mennene som lørdag ranet en gullsmedbutikk på Grønland i Oslo ved hjelp av brekkjern og automatvåpen. Se overvåkningsvideo her.

Vitner beskriver kaotiske scener på SM Mall of Asia, et av verdens største kjøpesentere.

- Vi var i dagligvaren da vi hørte skudd. Vi løp umiddelbart mot døren, og min kone holdt på å falle med vår ti måneder gamle sønn. Sikkerhetsvaktene forsøkte først å stoppe oss, da de trodde folk kom til å stjele varer fra hyllene på vei ut. Men de ble skjøvet til side etter en ny skytebølge, sier Stacy Mercado (32).