- Menn har behov for å være alene

Derfor får ikke kvinner full adgang til Norske Selskab.

NORSKE SELSKAB: Tidligere statsrådd Thorhild Widvey (H) ble utelatt fra torskemiddag i Rotary-klubben, fordi Norske Selskab ikke holdt åpent for kvinner den aktuelle dagen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet.
NORSKE SELSKAB: Tidligere statsrådd Thorhild Widvey (H) ble utelatt fra torskemiddag i Rotary-klubben, fordi Norske Selskab ikke holdt åpent for kvinner den aktuelle dagen. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Formann Carl Christian Giilhus-Moe ønsker ikke å kommentere saken til Gimle Rotary Klubb, men sier at den dagen klubben valgte å komme, var det bridgekveld bare for menn. I Norske Selskab kan bare menn være medlemmer. Det er åpent for kvinner bare ved spesielle anledninger, blant annet kan kvinner inviteres som foredragsholdere.

- Hvorfor har dere slike regler?

- Dette er en klubb som ble stiftet i av norske mannlige studenter i København i 1772, hvor blant annet den kjente dikteren Johan Herman Wessel var med blant initiativtagerne. Denne utrolige delen av norsk kulturhistorie historie viderefører vi i stifternes ånd og det er en bred enighet om ikke å rokke med det opprinnelige. Det hele går på kulturhistorie og ikke på diskriminering av det kvinnelige kjønn. Klubben er åpen for kvinner mange ganger i måneden og det er dager som benyttes godt. Det er mange norske klubber og organisasjoner som er forbeholdt et av kjønnene, som for eksempel Norske kvinners sanitetsforening. For vår del har vi lange tradisjoner at det er en klubb for menn. Jeg opplever at menn kommuniserer så mye dårligere enn kvinner, og at de noen gang har behov for å være alene, sier Gilhuus-Moe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer