Menn i 40-årene er landets dårligste betalere

- Skremmende å se kjønnsforskjellene, sier ekspert.

FLEST BETALINGSANMERKNIGNER: Nesten hver tiende mann mellom 40 og 44 år har betalingsanmerkninger, ifølge tall fra kredittanalysebyrå. Samlivsbrudd er en viktig del av forklaringen, mener forbrukerøkonom.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FLEST BETALINGSANMERKNIGNER: Nesten hver tiende mann mellom 40 og 44 år har betalingsanmerkninger, ifølge tall fra kredittanalysebyrå. Samlivsbrudd er en viktig del av forklaringen, mener forbrukerøkonom. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nesten hver tiende mann mellom 40 og 44 år har betalingsanmerkninger, ifølge tall fra kredittanalysebyrå. Samlivsbrudd er en viktig del av forklaringen, mener forbrukerøkonom.

Tall fra kredittanalysebyrået Experian viser at 8,3 prosent av alle menn mellom 40 og 44 år har opparbeidet seg betalingsanmerkninger. Prosentandelen er nesten like høy for menn i slutten av 40-årene, skriver Aftenposten.

På landsbasis har 6 prosent av alle menn betalingsanmerkninger med et samlet gjeldskrav på 29 milliarder kroner. 3,9 prosent av kvinnene har betalingsanmerkninger til en samlet verdi på 6,9 milliarder kroner.

- Det er skremmende å se kjønnsforskjellene mellom menn og kvinner. Dette handler mye om holdninger og hvilket forhold man har til penger og ansvar, sier administrerende direktør Frode Berg i Experian.

Han mener 40-årskrisen, med høyt forbruk og kjøp av biler og motorsykler på kreditt, kan være en forklaring. Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1-gruppen har en annen forklaring: Samlivsbrudd.

- Dette er en meget alvorlig situasjon for dem som havner i den. Skilsmisse er, i tillegg til alt annet, også en meget kostbar affære. I tillegg har jo menn i 40-årene ofte rukket å opparbeide seg stor gjeld. Denne kombinasjonen er en usedvanlig dårlig miks, sier Gundersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer