#METOO

Menn i Høyre trakasserte yngre kvinner: Mistet tillitsverv i partiet

Erna Solberg sier eldre menn med tillitsverv har fått beskjed om å ta en pause fra Høyre etter avsløringer om ubehagelige tekstmeldinger.

HØYRE-EPISODER.
Statsminister Erna Solberg holdt sin halvårlige pressekonferanse tirsdag. Statsministeren sier det har vært #metoo-relaterte episoder i Høyre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HØYRE-EPISODER. Statsminister Erna Solberg holdt sin halvårlige pressekonferanse tirsdag. Statsministeren sier det har vært #metoo-relaterte episoder i Høyre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Statminister Erna Solberg (H) forteller Dagbladet at det har vært #metoo-relaterte episoder også i hennes eget parti.

Episodene skal være flere år gamle, og har ifølge Erna Solberg resultert i at involverte tillitspersoner har mistet sine verv i partiet og fått beskjed om å ta seg en pause fra Høyre.

- Det har vært episoder i Høyre, tilbake i tid, hvor voksne menn har ført oppmerksomhet rundt yngre kvinner som har vært på kurs og konferanser sammen og det er sendt ubehagelig tekstmeldinger. Episodene er blitt tatt opp internt fordi det har vært trakassering i den forstand at man ikke har tatt et nei for nei, sier Solberg.

Hun understreker at episodene har føltes som ubehagelig for de involverte kvinnene.

Menn mistet verv

Høyre-lederen nevner ingen navn i intervjuet med Dagbladet, og understreker at det er saker hvor skyldsspørsmålet ikke nødvendigvis er klargjort.

- Disse mennene har i neste omgang ikke nødvendigvis fått beholde sitt verv i Høyre. De viktigste støttespillerne i å drive fram slike saker er ofte voksne menn som har politisk aktive døtre. De er ikke det minste interessert i at det skal være et slikt miljø i Høyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.