Menn i Nord-Korea pålagt å skaffe seg hårsveis som sin «kjære leder»

Samtidig prøveskyter Kim Jong-un mellomdistanseraketter.

SVEISEN DIKTATOR: Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil pålegge alle å ha hans hårsveis. Her ser Kim Jong-un på en mann som er litt tynn i håret, mens han er på en inspeksjon av en fabrikk i Nord-Korea. Foto: Reuters/KCNA/NTB Scanpix
SVEISEN DIKTATOR: Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil pålegge alle å ha hans hårsveis. Her ser Kim Jong-un på en mann som er litt tynn i håret, mens han er på en inspeksjon av en fabrikk i Nord-Korea. Foto: Reuters/KCNA/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Menn i Nord-Korea blir nå pålagt å anskaffe seg samme hårsveis som Kim Jong-un, melder BBC.

De ferske statsregulerte retningslinjene skal ha blitt introdusert i landets hovdedstad Pyongyang for rundt to uker siden, og blir nå innført landet rundt.

- Vår leders hårsveis er ganske spesiell, sier en nordkoreaner til Radio Free Asia.

Upopulær sveis Men ifølge Korea Times er det ikke alle som er like entusiastiske for sin «kjære leders» hårsveis - fordi folk mener den er typisk for kinesiske smuglere.

- Fram til 2000-tallet kalte vi det for «kinesisk smugler»-hårsveisen, sier en tidligere Pyongyang-borger, som når bor i Kina.

Hårstil vært regulert av staten i lang tid, ifølge BBC. Inntil nylig hadde folk mulighet til å velge mellom 28 hårsveiser - 18 for kvinner og 10 for menn.

Tidligere har statlig TV hatt en kampanje mot langt hår, kalt «la oss trimme håret i samsvar med den sosialistiske livsstilen».

Prøveskyting Samtidig driver Nord-Korea med prøveskyting av mellomdistanseraketter. Det provoserer USA.

- Nord-Korea avfyrte en ballistisk rakett klokken 2.35 og ytterligere en klokken 2.45 fra Sukchon-regionen nord for Pyongyang og ut over Japanhavet, opplyser den sørkoreanske forsvarsledelsen til nyhetsbyrået Yonhap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer