Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Menn i uniform lurte seg inn i fengsel ved å si at de skulle levere en fange. Så døde ni personer

Blant dem fire fanger.

NI DREPT: Her har opprørspoliti fått kontroll etter skyteepisoden i Tuxpan-fengselet i byen Iguala i Guerrero. Foto: Reuters/Jesus Solano/NTB Scanpix
NI DREPT: Her har opprørspoliti fått kontroll etter skyteepisoden i Tuxpan-fengselet i byen Iguala i Guerrero. Foto: Reuters/Jesus Solano/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ikledd uniformer klarte de seks væpnede mennene å lure seg inn i Tuxpan-fengselet i byen Iguala i delstaten Guerrero i Mexico.

Mennene klarte å overbevise vaktene om at de skulle levere en fange til fengselet, melder LA Times.

Drepte fire fanger Da de hadde kommet seg på innsiden av fengselsmurene åpnet de imidlertid ild mot en gruppe fanger. Det er foreløpig uklart om angrepet var målrettet, men fire fanger ble drept.

En av de drepte var en dømt narkolanger, en annen var dømt for kidnapping og de to andre var fengslet for brudd på landets våpenlovgivning.

Angriperne angrep også et vakttårn.

Fem av angriperne ble drept, mens en av dem overlevde. Den overlevende ble skadd i angrepet.

Uklart motiv En fengselsvakt ble også innlagt på sykehus med skuddskader.

Mexico er preget av mye vold på grunn av landets mange og mektige narkotikakartell. Kartellene er kjent for å drepe sine fiender i fengsel, eller storme fengsel for å bryte ut sine egne.

Myndighetene i Mexico etterforsker fremdeles angrepet, og har så langt ikke funnet ut hva som var motivet for angrepet.