Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Menn kaprer godene

Norske bedrifter deler ut frynsegoder for rundt 8,6 milliarder kroner i året. Mannlige ansatte stikker av med mer enn tre fjerdedeler av kaka, viser en ny undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2003 hadde frynsegodene som ble delt ut i Norge en skattemessig verdi på 8,6 milliarder kroner. Bare 22 prosent av godene tilfalt kvinnelige ansatte.

-  Dette er «harde» frynsegoder som er rapportert og kan spores i skattedata. Men det finnes også «myke» frynsegoder - som renseri, reingjøringshjelp og andre tjenester som arbeidsgiver tilbyr. Disse er i mindre grad rapportert, og kanskje mer interessante for kvinner, sier Jon Epland ved Statistisk sentralbyrå.

Bil eller hushjelp

Fri bruk av arbeidsgivers bil er trolig det frynsegodet som har høyest status og størst inntektsmessig verdi. Dette godet er i stor grad forbeholdt menn.

Rundt 7000 kvinner og 42 000 menn har firmabil.

-  Mye tyder på at dette er et frynsegode som kvinner ikke er like begeistret for som menn, sier Epland.

Likestillingsdirektør Long Litt Woon mener at fordelingen av frynsegoder forsterker de tradisjonelle kjønnsrollemønstrene.

-  Kvinner får frynsegoder som hushjelp og barnepass mens menn får fri bil. Det bidrar til å forsterke de tradisjonelle kjønnsrollemønstrene. Det er viktig å sette søkelyset på arbeidsgiverne. Mange bedrifter ønsker å framstå som likestillingsvennlige og sier mye pent i festtalene, men de bør også tilstrebe en åpenhet omkring hvem de belønner og med hva, sier Long.

I den nye boka til Anne Ryen og Knud Knudsen, «Hvordan kan frynsegoder bli belønning», stiller Epland og Mads Ivar Kirkeberg spørsmålet: «Bidrar frynsegoder til å utjevne eller forsterke lønnsforskjeller etter kjønn?»

-  Svaret på dette spørsmålet er ja til det siste. Menn mottar flere og mer verdifulle frynsegoder enn kvinner, sier Epland.

Forsterker forskjellene

Gjennomsnittslønnen til heltidsansatte kvinner har de siste åra ligget på om lag 85-86 prosent av gjennomsnittslønnen til heltidsansatte menn.

Når det gjelder frynsegoder er forskjellen på kjønnene enda større. 22 prosent av frynsepotten tilfaller kvinner, 78 prosent stikker mennene av med.

Anne Ryen har funnet ut at det er store forskjeller mellom hva slags frynsegoder menn og kvinner ønsker.

-  Flere yngre kvinner enn menn ønsker frynsegoder som kan gi dem mer tid til å få livet til å henge sammen. Det gjør at de bruker mindre tid på jobben, og kan føre til at veien blir lengre opp til et nivå der frynsegodene er større og mer attraktive, sier Ryen, som er førsteamanuensis ved Høgskolen i Agder.

Forskjellige ønsker

-  Forskjellene avspeiler at kvinner befinner seg på et annet nivå i bedriften enn menn. Derfor er det et paradoks at kvinner ser ut til å ville ha frynsegoder som gjør at kjønnsforskjellene blir opprettholdt. Blir resultatet slik, er det uheldig, mener Ryen.

-  Det kan være mange sammensatte forklaringer til at menn får flere og mer verdifulle frynsegoder enn kvinner. Menn befinner seg oftere i bransjer der frynsegoder er mer vanlig, og de er oftere i lederstillinger, sier Epland.

Menn krever mer

I helse- og sosialsektoren er mer enn åtte av ti ansatte kvinner, og goder som fri bil og fri telefon er lite utbredt.

Likevel er fri telefon åtte ganger vanligere blant menn enn kvinner i denne næringen, viser undersøkelsen.

-  Det er mulig at mannlige arbeidstakere er flinkere til å kreve. Studier fra Sverige viser at menn er bedre til å stille krav, og dette gjelder nok for Norge også, sier Epland.

Likestillingsdirektøren etterlyser åpenhet rundt frynseordningene.

-  Frynsegoder er en del av inntekten. I dag er det uoversiktlig og vanskelig å få informasjon, og vi kjenner ikke omfanget av det. Likestilling handler om lik tilgang til rettigheter, goder og plikter, sier Long.

Hemmelighetskremmeri

Hun har selv mange års erfaring fra det private næringsliv.

-  Vi hadde kjøregodtgjørelse, turer og velferdsordninger. Her på likestillingssenteret har vi til sammenlikning gratis kaffe.

-  I det private er det mye hemmelighetskremmeri omkring frynsegoder, så det er alltid vanskelig å vite hva andre får, sier Long.

- Følger stillingen

Hos Tine vurderte de barnehageplasser, men kom til at det ble for dyrt.

Helge Kjernsval (41) er direktør for personale og kompetanse i Tine. Dermed får han disponere firmabil, en sølv metallic Audi A6. Vi møter ham oppe i Holmenkollen, på vei ut på langrennsski i tåka i går kveld.

-  Grunnen til at det er flere menn enn kvinner som får frynsegoder, skyldes helt enkelt at det er flere menn enn kvinner i ledende stillinger. Hos oss gjør vi selvfølgelig ikke noen forskjell på kvinner og menn når det gjelder frynsegoder. Godene følger stillingen, sier Kjernsval.

Hos Tine får sjefene firmabil, fri mobiltelefon og avis.

-  Vi er nok ganske tradisjonelle sånn sett. Vi har sett at kvinner har etterspurt andre frynsegoder, for eksempel barnehageplass. Vi vurderte også en løsning der hver enkelt kunne velge et sett med frynsegoder, men vi kom til at administrasjonskostnadene ville bli for høye, sier Kjernsval.

FIRMABIL: Direktør Helge Kjernsval i Tine kjører standsmessig i sin firmabil, en Audi A6, når han skal på skitur. - Hos oss gjør vi ikke noen forskjell på kvinner og menn når det gjelder frynsegoder. Godene følger stillingen, sier Kjernsval.