Menn kjøper fet bil og dyr klokke for å få sex

- Høyt forbruk er et sex-signal.

SEXSIGNAL: Menn med dyre vaner har flere sexpartnere, viser ny forskning. Foto: AP Photo/Andy Wong
SEXSIGNAL: Menn med dyre vaner har flere sexpartnere, viser ny forskning. Foto: AP Photo/Andy Wong Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): Menns dragning mot dyre klokker, moderne mobiltelefoner og fine biler koker ned til noe så enkelt som å formere seg, melder Forskning.no.

- Sexsignal
Forskningsmagasinet viser til en ny studie som forsker Daniel Kruger ved Michigan-universitetet i USA står bak.

Kruger hevder at overdådig forbruk er et signal for å oppnå sex.

Forskeren så på et utvalg menn i alderen 18 til 45 år. Kruger fant at graden av økonomisk forbruk var direkte relatert til både forventninger om antall seksualpartnere i framtida og tidligere antall seksualpartnere.

Han fant ingen tilsvarende sammenheng for kvinner. Forskningen er publisert i tidsskriftet Evolutionary Psychology.

Økonomisk forbruk var den eneste faktoren som antydet hvor mange partnere menn ønsket seg de neste fem årene eller hadde hatt de foregående fem årene, ifølge Kruger.

Statusjegere har flere sexpartnere

Menn med konservativt forbruk hadde i snitt hatt tre seksualpartnere i løpet av de siste fem årene. De ønsker seg i snitt bare en partner i de kommende fem årene.

Mannlige statusjegere, med ditto forbruk, hadde i snitt hatt dobbelt så mange sexpartnere som sine mer økonomisk forsiktige brødre de siste fem årene.

- I tidligere tider ble menn verdsatt hvis de var gode forsørgere. I dag lever vi en forbrukerkultur hvor vi viser potensialet vårt gjennom produktene vi skaffer oss, heller enn gjennom å være en god jeger eller beskytter, sier den amerikanske forskeren, ifølge Forskning.no.

Kruger mener forskningsresultatene kan relateres til gjeldskrisen i USA:

- En av grunnene til at vi strekker oss økonomisk lenger enn vi bør, er at vi befinner oss i et statuskappløp. Jo mer penger folk tjener, dess høyere stiger forventningene våre. Alle ønsker å vise at de er bedre enn gjennomsnittet, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer