– Menn må ta ansvar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld gikk startskuddet for kampanjen «Voldtekt i likestillingslandet» på Litteraturhuset, i regi av organisasjonen «Menn mot voldtekt». Øystein Gullvåg Holter (57) er forsker ved Senter for tverrfaglig kjønnsforskning, og mener voldtekt er et tilbakeliggende område i det norske samfunnet i dag.

– Menn mot voldtekt ønsker å ta opp grums i egen mannskultur. Hva er det mest tydelige grumset vi ser i den norske mannskulturen i dag?

– Det er rart at vi ligger på topp på den internasjonale likestillingsindeksen og samtidig får skjenn fra FN fordi vi ikke tar voldtektsområdet på alvor. Derfor må vi få til handling og bevisstgjøring rundt dette. Det er en tendens til at menn tenker: «Ja, ja, dette får jentene ta seg av». Men det er bare menn som kan gjøre noe for å redusere voldtekter. Noen påstår vi sparker inn åpne dører, fordi alle er imot voldtekt. Det er jeg veldig uenig i. Skal vi droppe å ha naturvernorganisasjoner bare fordi alle mener at det er bra med fin natur?

– Har alle menn et ansvar for at kvinner ikke tør gå hjem fra byen alene? Bør menn ta en større del av ansvaret for at voldtekter skjer?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer