- Menn må tåle mer

Forbrukerombudet stanser Tele2s annonse med en brystfager kvinne som frontfigur. Samtidig får en liknende reklame med en muskeløs mann som poserer i badebukse fortsatt publiseres. - Det er høyere terskel for menn enn for kvinner før det er snakk om diskriminering, påstår forbrukerombud Torfinn Bjarkøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Markedssjef Haakon Klæbo i Tele2 avviser at selskapets puppedame er mer kjønnsdiskriminerende, men vil følge ombudets pålegg.

I går satte Bjarkøy foten ned for annonsen. Samtidig gir ombudet Tele2 grønt lys for en annonse der en mann med muskler framstår i badebukse.

- Annonsen med den kvinnelige modellen er et eklatant og grovt brudd på forbudet mot kjønnsdiskriminerende reklame i markedsføringsloven. Loven er slik at det er samme vern for kvinne og mann, men menn må finne seg i mer, sier han.

Mange nye kunder

- En interessant avgjørelse. Annonsene har lik tekst og samme budskap. At bildet av mann i badebukse passerer, mens det med en kvinne i bikinioverdel skal stanses, tar vi til etterretning, sier Klæbo.

Han vedgår at folk har kontaktet Tele2 med negative reaksjoner på puppeannonsen.

- Men vi har fått mange nye kunder som følge av annonsene. Med et glimt i øyet har vi prøvd å formidle hvor enkelt det er å få en teleoperatør nummer to, sier markedssjef Klæbo. Ingunn Yssen, daglig leder i Kompetansesenter for likestilling, reagerer på annonsen. Hun er bare kjent med annonsen med den kvinnelige modellen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer