Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Menn mellom 18 og 60 bestiller slike sexdukker i barnestørrelse

21 dukker beslaglagt. Toller: - Jeg blir uvel.

- BLIR UVEL: Tolloverinspektørene Nina Fossum og Birgitte Hansson sammen med fungerende avdelingsdirektør Jørn Ferner Bergersen i Tolletatens etterretningssenter med en beslaglagt sexdukke. Foto Tolletaten.
- BLIR UVEL: Tolloverinspektørene Nina Fossum og Birgitte Hansson sammen med fungerende avdelingsdirektør Jørn Ferner Bergersen i Tolletatens etterretningssenter med en beslaglagt sexdukke. Foto Tolletaten. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tollvesenet og Kripos reagerer sterkt på en ny trend med nettkjøp fra utlandet, som har utviklet seg siden i fjor høst.

Menn i alderen 18 til 60 år fra ulike steder i landet blir etterforsket for å ha kjøpt dukker i barnestørrelse, pakket inn i barnetepper - og med renseutstyr.

Foreløpig er det beslaglagt 21 slike dukker med utilslørte sexreferanser, 15 kilo tunge og en meter lange i barnestørrelse fire til seks år.

- Vi var ikke forberedt på hva vi skulle pakke opp. Jeg blir uvel, sier tolloverinspektør Birgitte Hansson på Gardermoen til NRK.

BARNESTØRRELSE: Her er øyeblikket da tollerne oppdager sexdukkene i barnestørrelse på Gardermoen. Klippet er fra TV-serien «OSLO 24-7» som har premiere på Viasat 4, mandag 6. mars. Video: Viasat 4 Vis mer

- Svært alvorlig trend

- Tolletaten har gjennom systematisk arbeid oppdaget en ny trend som Kripos ser svært alvorlig på. Her har tolletaten gått foran som et svært godt eksempel for å hindre at barn blir utsatt for overgrep, sier leder av voldtektsseksjonen hos Kripos, Ann Kristin Grosberghaugen, i en pressemelding.

Sør-Vest politidistrikt etterforsker fire saker i forbindelse med sexdukke-beslagene.

En mann i politidistriktet er varetektsfengslet i to uker, siktet for oppbevaring av overgrepsmateriale. Det var i forbindelse med et dukkebeslag at politiet ransaket mannens bolig og fant overgrepsbilder av barn i seksuelle situsjoner.

- Han er varetektsfengslet på grunn av fare for bevisforspillelse, opplyser politiadvokat Erik Rand til NRK.

Det er paragraf 311 i den nye straffeloven som gir grunnlag for etterforskning etter beslagene. Paragrafen beskriver framstilling av seksuelle overgrep mot barn eller framstiling som seksualiserer barn

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!