-BØR PRIORITERE MORSROLLEN:  Tyrkias president mener det strider mot en kvinnes «sarte vesen» å utføre de samme jobbene som menn. Her er han sammen med sin kone Emine Erdogan. Foto: AP Photo/Emrah Gurel
-BØR PRIORITERE MORSROLLEN: Tyrkias president mener det strider mot en kvinnes «sarte vesen» å utføre de samme jobbene som menn. Her er han sammen med sin kone Emine Erdogan. Foto: AP Photo/Emrah GurelVis mer

- Menn og kvinner skapt for ulikt arbeid

Noe annet er naturstridig, mener Tyrkias president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Du kan ikke sette en ammende mor i den samme situasjonen og med de samme forventningene som til en mann, som ikke har dette ansvaret, sa Erdogan da han mandag talte under en konferanse om «kvinner og rettferdighet» i Istanbul.

Han sa også at kvinner bør prioritere morsrollen, og at dette er en korrekt islamsk livsførsel.

- Du kan ikke få kvinner til å ta de samme jobbene som menn, slik tidligere kommunistregimer gjorde. Gi henne en spade og få henne til å jobbe? Du kan ikke gjøre det. Dette strider imot hennes sarte vesen, fastslo Erdogan i sitt innlegg.

Erdogan, som var landets statsminister i elleve år, har tidligere blitt kritisert for å ha sagt at alle tyrkiske familier bør ha minst tre barn.

Tidligere var Erdogan medlem av Rettferds- og utviklingspartiet (AKP), som har islamske røtter, men som har tilpasset partiprogrammet til Tyrkias sekulære grunnlov.

Han forlot partiet i august for å kunne bli president, men han har fortsatt tett kontakt med partiet.

Kun 29 prosent av tyrkiske kvinner i arbeidsfør alder er yrkesaktive. Til sammenligning er 68 prosent av norske kvinner yrkesaktive.

(NTB)