Menn på barrikadene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ap-representantene Arild Stokkan-Grande og Thomas Breen mante i et innslag på TV2 Nyhetene onsdag til mannsopprør. Bakgrunnen er at gutter og menn nå taper på flere fronter. Gutter dropper ut av skolen i større grad enn jenter, menn dominerer i statistikkene for trafikkdød og selvmord, og de passer ikke på helsa. Ved skilsmisse og barnefordeling opplever mange å bli sett på som annenrangs omsorgspersoner.

Når unge, fremadstormende menn går på barrikadene for likestilling og mannskamp, vekker det både humring, undring og forargelse. For til tross for formell likestilling er det jo liten tvil om at det fortsatt er menn som sitter med makta i de fleste sektorer i samfunnet. Menn dominerer i lederjobbene og i styrerommene. Menn tjener mest, mens kvinnene fortsatt har hovedansvaret på hjemmebane. Norge har det mest kjønnsdelte arbeidsmarkedet i Europa. Kvinner har fortsatt hovedrollen når det gjelder omsorg for barn og eldre, både den betalte og den ubetalte. Så om Ap-representantene hadde gått på barrikadene for en likelønnspott som kunne løfte kvinnelønningene en gang for alle, hadde det vært et gledelig og troverdig bidrag i likestillingskampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer