Menn skal lokkes til kvinneyrker

Menn skal stimuleres til å søke jobber I skoler og barnehager. Staten må være villig til å lokke med lønn, studiepoeng, stipender og status.

MENN TIL KVINNEYRKER: Regjeringer har satt seg som mål å øke ansattprosenten for menn til 20, en prosentsats Stokkan-Grande synes er alt for lav. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
MENN TIL KVINNEYRKER: Regjeringer har satt seg som mål å øke ansattprosenten for menn til 20, en prosentsats Stokkan-Grande synes er alt for lav. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er Arild Stokkan-Grande (Ap) som flagger ut en ny, målrettet satsing for å få menn inn i de kvinnedominerte skolene og barnehagene.

Regjeringer har satt seg som mål å øke ansattprosenten for menn til 20, en prosentsats Stokkan-Grande synes er alt for lav. Stokkan-Grande satt i mannspanelet, som jobbet fram til mars i fjor. Nå er han i full gang med valgkampen.

- Vi må sette oss litt hårete mål, og derfor mener jeg målet om 40 prosent menn til jobber i skoler og barnehager bør nedfelles i en ny Soria Moria-erklæring. I dag er det jo lovbestemt at det skal være 40 prosent kvinner i styrerommene, og da mener jeg vi også kan nå et høyt mål om kjønnsbalanse i skoler og barnehager, sier Arild Stokkan-Grande til Dagbladet.

KjønnsdeltStortingsrepresentanten fra Nord-Trøndelag sier at en mer kjønnsnøytral skole er viktig. Ifølge Stokkan-Grande har Norge et av de mest kjønnsdelte arbeidsmarkedene i Europa, og at det derfor er viktig å få opp prosenten i signaljobber innen skoler og barnehager.

- Skoler og barnehager er en svært viktig arena for kjønnsrolledannelser. Statistikkene viser også at en svært stor andel av dem som dropper ut fra videregående er gutter. Kanskje barnehagene og skolene i for liten grad er i stand til å møte gutter som gutter. Derfor er et heftig mål om flere menn i disse arbeidsplassene viktig. Men dette må gjøres i form av nye stillinger, kvinnene som jobber der skal selvsagt ikke skvises ut, sier Stokkan-Grande til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer