Menn slipper å skifte bleier i barnehage

I Sporgvongane private barnehage på Bryne må kvinnene skifte på barna. - Menn må få være menn, sier pedagogen.

KVINNEJOBB? Ja, mener Sporgvongane barnehage på Bryne. Foto: Colourbox
KVINNEJOBB? Ja, mener Sporgvongane barnehage på Bryne. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rogaland er det fylket i landet der mannemangelen er størst, men Sporvongane er den barnehagen i Rogaland som har størst andel menn. Men mennene slipper altså å skifte bleier her, skriver Aftenbladet.

- Hos oss er det damene som skifter bleier. Jeg vet det er gammeldags og politisk ukorrekt, men menn må få være menn. Om noen ytrer ønske om å slippe bleieskift tar vi selvfølgelig hensyn til det, sier pedagogiske leder Tone Elin Grønstad i den private barnehagen.

En undersøkelse utført av Kunnskapsdepartementet viser at bare fire av hundre menn synes førskolelæreryrket er attraktivt, skriver avisen.

I Sporvongane private barnehage jobber to menn og fem kvinner. Departementets mål er at 20 prosent av førskolestudentene skal være menn. Med sine 7,6 prosent er Universitet i Stavanger lengst unna målsettingen, og langt fra landsgjennomsnittet på 12,6 prosent. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer