Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Menn slipper å skifte bleier i barnehage

I Sporgvongane private barnehage på Bryne må kvinnene skifte på barna. - Menn må få være menn, sier pedagogen.

KVINNEJOBB? Ja, mener Sporgvongane barnehage på Bryne. Foto: Colourbox
KVINNEJOBB? Ja, mener Sporgvongane barnehage på Bryne. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rogaland er det fylket i landet der mannemangelen er størst, men Sporvongane er den barnehagen i Rogaland som har størst andel menn. Men mennene slipper altså å skifte bleier her, skriver Aftenbladet.

- Hos oss er det damene som skifter bleier. Jeg vet det er gammeldags og politisk ukorrekt, men menn må få være menn. Om noen ytrer ønske om å slippe bleieskift tar vi selvfølgelig hensyn til det, sier pedagogiske leder Tone Elin Grønstad i den private barnehagen.

En undersøkelse utført av Kunnskapsdepartementet viser at bare fire av hundre menn synes førskolelæreryrket er attraktivt, skriver avisen.

I Sporvongane private barnehage jobber to menn og fem kvinner. Departementets mål er at 20 prosent av førskolestudentene skal være menn. Med sine 7,6 prosent er Universitet i Stavanger lengst unna målsettingen, og langt fra landsgjennomsnittet på 12,6 prosent. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!