Menn søker menn

Mens menn forholder seg til hverandre, må kvinner forholde seg til menn dersom de ønsker å klatre på karrierestigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens menn forholder seg til hverandre, må kvinner forholde seg til menn dersom de ønsker å klatre på karrierestigen.

-  Menn tror ikke at de ser etter noen som likner på seg selv, og tror at de leter etter den som er mest kompetent til jobben. En vanlig oppfatning innenfor kjønnsforskningen er at dette handler om iboende, ureflekterte preferanser, og mannsmiljø som foretrekker dem som likner på dem selv, sier forsker Mari Teigen ved Institutt for samfunnsforskning.

Usikre bransjer

-  Det som er helt klart, er at man velger dem som likner på seg selv både når man velger venner og i ansettelsessammenheng. Er man derimot veldig profesjonell og har klare styringer på hva man skal ta hensyn til, kan man klare å se bort fra dette, sier professor i psykologi ved Universitetet i Oslo, Carl Erik Grennes.

Om en mann finner en kvinne seksuelt tiltrekkende, kan dette ifølge Grennes resultere i ansettelse. Men kvinner som anses som seksuelt interessante, tillegges mindre faglig vekt. Menn som oppfattes som seksuelt attraktive, anses derimot som mer intelligente.

-  Jeg tror at nye arbeidsområder av typen IT er mer spennende og tiltrekker seg menn. Kvinner søker mot tryggere bransjer, og dermed vil IT-bransjen som utrygt område favorisere menns holdninger og menns kultur, sier Grennes.

-  Det er også en tendens til at man ansetter folk som er nær seg selv i alder, eller yngre. En leder vil derimot helst ikke ansette en person med mer kompetanse, ettersom det vil utgjøre en trussel, sier professor Carl Erik Grennes.

Mye innavl

-  Vi har selv kritisert IT-bransjen for at det har vært for mye innavl og det har nok vært et problem at man har lettere for å ansette folk med samme bakgrunn som en selv. Jeg tror det er sånn i alle yrker, sier generalsekretær i IKT-Norge, Per Morten Hoff.

IT-næringen har vært særdeles mannsdominert og Hoff tror det er en smitteeffekt i bransjen at menn heller ansetter menn enn kvinner.

-  Det er en svakhet. Vi trenger flere kvinnelige toppledere for å skape kvinnelige rollemodeller. Det tror jeg definitivt også vil føre til at det ansettes flere kvinner på sikt, sier han, og påpeker viktigheten av nettverkspleie.

-  Mange av ansettelsene foregår utenom de vanlige stillingsannonsene. Å komme seg inn i nettverk er viktig, og jeg tror det er en fordel for kvinner å ha kontakt med kvinner og menn i ledende IT-stillinger når de ønsker jobb i bransjen, slår han fast.